Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vedenkäyttö on ensi vuonna nykyistä kalliimpaa Tampereella – Katso korotusten suuruudet

Tampereen Veden vesi- ja jätevesimaksuihin tulee korotuksia vuoden 2023 alusta.

Talousveden käyttömaksuun tulee 2,5 % korotus ja jäteveden käyttömaksuun 5,1 % korotus kuutiometriä kohti.

Talousveden perusmaksua korotetaan 10 % ja jäteveden perusmaksua 12 %, pois lukien pienin mittarikoko (≤ 20 mm). Pienin mittarikoko (≤ 20 mm) on tyypillisesti käytössä omakotitaloissa. Euromääräinen korotus riippuu asiakkaan mittarikoosta.

Pirkkalan kunnan ja Tampereen Veden välisen vesihuollon käyttöoikeus- ja kumppanuussopimuksen mukaisesti Pirkkalassa noudatettavat veden- ja jäteveden käyttömaksut on sidottu Tampereen voimassa oleviin käyttömaksuihin kertoimella 1,20. Talousveden verollinen käyttömaksu Pirkkalassa on 1.1.2023 alkaen 1,83 euroa/m3, ja jäteveden 3,07 euroa/m3, yhteensä 4,90 euroa/m3. Hintoihin sisältyy alv. 24 %

Hinnankorotusten perusteena on muun muassa varautuminen jätevesien käsittelyn uuteen toimintamalliin. Varautuminen sisältää uusinvestointeja ja saneerauksia.

Lisäksi varaudutaan uusien vesi- ja jätevesiverkostojen rakentamiseen ja saneeraamiseen. Tampereen Veden nykyisen verkoston toimintakyky tulee turvata ja samaan aikaan vastata kasvavan Tampereen kaupungin uudisrakentamistarpeeseen.

Vedestä perittävien maksujen tulee vesihuoltolain mukaan kattaa kaikki toiminnasta aiheutuvat kustannukset mukaan lukien uusien vesi- ja jätevesiverkostojen ja puhdistamojen rakentaminen ja saneerausinvestoinnit.

Perusmaksu on kiinteistökohtainen maksu, jolla katetaan vesi- ja jätevesiverkostojen sekä puhdistamojen käyttö- ja ylläpitokustannuksia. Perusmaksu määräytyy kiinteistön vesimittarin koon perusteella. Käyttömaksun perusteena on kiinteistön käyttämän veden määrä, joka mitataan Tampereen Veden omistamalla vesimittarilla. Käyttömaksu peritään erikseen veden toimittamisesta ja jäteveden siirrosta.