Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huima kisa: kärkikaksikon välille ei saatu eroa – Tässä Paras Tamperelainen Ravintola 2022 top 50, katso nousijat ja laskijat!

Paras Tamperelainen Ravintola 2022 ei ratkennut, sillä voittajia löytyikin kaksi. Huiman jännittävä kisa päätyi tasapeliin.

Paras Tamperelainen Ravintola 2022 veti tänä vuonna ennätysmäisesti lähes 7300 äänestäjää.

Äänestysinnosta huolimatta yksimieliseen ratkaisuun Tampereen parhaasta ravintolasta ei kuitenkaan päästy.

Sen sijaan parhaita ravintoloita löytyi kaksi.

Äänestyksen ennen tätä vuotta neljä kertaa peräkkäin voittanut Napoli ja kestomenestyjä Coussicca päätyivät tasapeliin. Kumpikin sai 611 ääntä eli 8,4 prosenttia äänistä. Äänestyksessä jokainen äänestäjiä sai rastittaa kolme suosikkiravintolaansa.

– Asiakkaiden luottamuksen säilymisestä täytyy olla kiitollinen. Onnittelimme toisiamme ja totesimme, että perinteiset yksityisomisteiset ravintolat vetoavat tamperelaisiin, kiittää Napolin nokkamies Johannes Räsänen.

– Asiakkaat haluavat tuttua ja turvallista, summaa Coussiccan ravintoloitsija Markus Rajala.

Viime vuoden äänestykseen verrattuna kärkikolmikossa olivat täsmälleen samat ravintolat, sillä kolmannen sijan otti Pispalan Pulteri. Perinteet ja vuosikymmenien näytöt ovat tamperelaisessa ravintolamaailmassa yhä valttia, sillä Coussicca on perustettu vuonna 1970, Napoli vuonna 1978 ja Pulteri vuonna 1968.

"Koskaan ei ole tarvinnut pettyä tai lähteä grillille" – Näin Paras Tamperelainen Ravintola 2022 top 10 keräsi 50 kehua

Kumma, Apaja ja Pons tulokaslistan kärki – Nämä kymmenen paikkaa nousivat Paras Tamperelainen Ravintola 2022 top 50 -listalle

”Onhan tää ny komeeta palata piikkipaikalle” – Katso Paras Tamperelainen Olutravintola 2022 top 30, nousijat ja laskijat

4 Vuodenaikaa vei taas tittelin Kauppahalliin – Katso Paras Tamperelainen Lounaspaikka 2022 -kisan top 30:n nousijat ja laskijat

Voitto tuli suuren surun keskelle Pyynikin Munkkikahvilaan – Paras Tamperelainen Kahvila 2022 top 30 on tässä!

Kärkikymmenikön sisällä suurin nousija oli sijalta 9 sijalle 4 noussut Huber.

Top 10 -listalla uusia paikkoja oli viime vuoteen verrattuna kolme. Nousijoita olivat vuonna 2005 Tampereelle perustettu perinteinen intialainen ravintola Nanda Devi, luonnonläheisistä mauista menuja kokoava Rautatienkadun Kajo ja Kirkkokadun aasialainen Masu.

Äänestyksen suurin putoaja oli Pyynikin Brewhouse, joka putosi sijalta 4 sijalle 24. Lisäksi top 10:n ulkopuolelle jäivät nyt niukasti Otavalankadun Zarillo ja Muusa.

Top 20 -listalle tehtiin useampikin komea nousu. Hallituskadulla uudelleen avattu takavuosien menestyjä Kumma nousi listan ulkopuolelta suoraan sijalle 12. Sijoitustaan petrasivat reilusti myös sijoilta 29, 30 ja 32 nousseet Insinöörinkadun Il Posto, Tiiliholvi ja Lie-Mi.

Viime vuoden top 20 -listalta sen ulkopuolelle lipsahtivat nyt Pyynikin Brewhousen lisäksi Bistro Venla, Bodega Salud ja Stefan's Steakhouse.

Korkeimmalle noussut kokonaan uusi ravintola oli suoraan sijalle 21 ponnistanut Juhannuskylän sisäpiharavintola Apaja.

Tampereen ravintoloiden top 50 -listalla uusia tulokkaita viime vuoteen verrattuna olivat Kumman ja Apajan lisäksi Pons, Tampinkoski, Rioni, Puisto, Maranga, Biang!, Inez ja Luca.

Korkeimmalta top 50 -listan ulkopuolelle putosi viime vuonna sijalla 22 ollut Purebite. Muut 50:n joukosta putoajat olivat Bistro Naapuri, 4 Vuodenaikaa Aleksanterinpuisto, Ohranjyvä, Periscope, Naughty BRGR, Antika, Zeytuun, Hella & Huone ja Borneo.

Perinteiden ja yksityisomisteisuuden lisäksi Coussiccaa ja Napolia yhdistää se, että kummankin vetovastuu on hiljattain vaihtunut. Tosin Napolin Johannes Räsänen on pitkäaikaisen omistajapariskunnan Kalle ja Birgitta Räsäsen poika ja elokuussa Coussiccan ravintoloitsijaksi tullut Markus Rajala on kokannut Kalevassa jo 20 vuotta.

Perinteet pysyvät kunniassa. Kumpikin ravintola on toiminut vuosikymmenet vanhoilla paikoillaan Aleksanterinkadulla ja Nyyrikintiellä. Napolin omistajien pitkän tähtäimen hanke toisesta liikepaikasta ei ole edennyt.

– Keväällä kävimme muutamaa paikkaa katsomassa, mutta täydellistä ei löytynyt. Rima on korkealla. Napolin tuotteiden vieminen kauppoihin taas ei ole meidän osaamisaluetta

Toimintalinjakseen "mieluummin kaksi vuotta jäljessä ruokatrendejä kuin vuosi niiden edellä" tiivistäneessä Coussiccassa ollaan vielä ehdottomampia.

– En pidä ajatuksesta, että pippuripihvi laitetaan laatikkoon ja kuljetetaan asiakkaalle. Se kannattaa tulla nauttimaan ravintolaan, neuvoo Rajala.

Coussicca on vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetyn Paras Tamperelainen Ravintola -äänestyksen historian neljäs voittaja. Ensimmäiset kolme äänestystä voitti Rautatienkadun Bertha ja vuoden 2017 voittaja oli 2H+K. Nyt tullut jaettu voitto toi Napolille viidennen perättäisen ykkössijan.