Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen ja Hervannan keskustoihin tulivat uudet kävelyopastukset

Tampereen ja Hervannan keskustoihin on nyt saatu valmiiksi uudet kävelyopastukset palvelemaan niin kaupunkilaisia, työmatkalaisia kuin turistejakin.

Alueopasteet houkuttelevat liikkujia tutustumaan lähiympäristön kiinnostaviin kohteisiin, ja viitat johdattavat kävelijän perille. Keskustassa liikkuu kymmeniä tuhansia jalankulkijoita päivittäin ja Hervannassakin tuhansia.

Kävelyopastukseen kuuluvat isot taulumaiset alueopasteet ja viitat. Molemmissa on panostettu visuaalisuuteen. Alueopasteen kartalla kerrotaan lähialueen nähtävyyksistä, kulttuurikohteista, aktiviteeteista ja liikennepalveluista ja ne esitetään myös kuvilla tai kuvakkeilla. Opastettavia kohteiden joukossa ovat muun muassa Tampere-talo, teattereita, kirjastoja, yliopistokampuksia, toreja, Ratinan ja Tammelan stadionit, Kannen Areena, Särkänniemi, Kauppahalli ja Tallipiha.

Etäisyys kohteisiin kerrotaan sekä perinteisesti metreinä että minuutteina, ja kartalla on esitetty viiden minuutin kävelysäde ympyrällä.

Alueopasteita on sijoitettu paikkoihin, joihin saavutaan kuten rautatieasemalle, Keskustorille tai Hervannan keskustaan. Opastus on siten helposti bussista, junasta ja ratikasta astuvien saatavilla. Lisäksi alueopasteita on paikoilla, joissa liikkuu paljon ihmisiä. Opastus kohteisiin jatkuu viitoilla, jotka auttavat pysymään reitillä. Viittoja on aina reitin kääntymiskohdissa.

Keskustaan on sijoitettu 13 alueopastetta ja Hervantaan kaksi. Viittapisteitä on noin 140 ja niissä on reilut 300 viittaa. Viittojen pohjaväri on musta, joten ne erottaa esimerkiksi pyöräilyopasteista. Visuaalisesti näyttävä opastus on toteutettu sekä suomen- että englanninkielisenä.