Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden Koru 2023 -kilpailun finalistit julki – mukana "poikkeuksellisen paljon värikkyyttä"

Vuoden koru 2023 -kilpailun finalistit on julkaistu. Kymmenen finalistia julkistettiin finalistikorujen näyttelyn avajaisten yhteydessä Suomen kello- ja korumuseo Kruunussa. Samalla käynnistyi yleisöäänestys voittajasta.

Finalistit ovat Carina Blomqvist (Lahti), Mari Syrén (Pori), Anni Kaita-aho (Rauma), Pirjo Lakkapää (Oulu), Kaisu Tullinen (Tampere), Seppo Vainikainen (Oulu), Virve Inget (Oulu), Silja Kivioja (Kuopio), Hanna Mangström (Varkaus) ja Anne Polttila (Helsinki).

Tämän kertaisen kilpailun finalistikoruissa nähdään paljon värikkyyttä. Koruissa hehkuvat nyt muun muassa jalokivet ja kristallihelmet. Lisäksi koruihin on tuotu väriä emalointitekniikoilla.

– Värien juhla ja rohkeammat korujen koot ilmentävät nyt alan toimijoiden tilannetta. Tekijät kaipaavat pakoa harmaudesta ja ankeudesta, tulkitsee kilpailun perustaja Johanna Lundán tiedotteessa.

Lundánin mukaan sama kaipuu oli nähtävillä kuluttajien mieltymyksissä jo edellisellä kilpailukierroksella: pelkistettyjen hopeakorujen sijaan suosikiksi nousivat korut, joissa oli mukana kultaa ja erilaisia jalo- ja korukiviä.

Vuoden koru 2023 -finalistikorut ovat esillä Suomen Kello- ja korumuseo Kruunussa Espoossa Vuoden koru -näyttelyssä 22. tammikuuta asti. Kilpailun voittajaksi valitaan yleisön suosikki. Eniten ääniä saanut korusarja palkitaan Vuoden koru 2023 -voittajana helmikuussa Tampereen Häämessuilla, jossa suunnittelijat myös esittelevät korujaan.