Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tehtävänä täydellinen maakunta" – Näin Pirkanmaan liitto muuttaa strategiaansa

Pirkanmaan liitto kertoo tiedotteessa uudistavansa toimintaansa. Maakuntavaltuuston hyväksymä strategia vuosille 2023-2027 täsmentää liiton toimintaa erityisesti koko maakunnan kehittäjänä ja edunvalvojana. Strategia suuntaa jatkossa voimakkaasti liiton toimintatapaa, valintoja ja kulttuuria.

– Pirkanmaan liiton visio on Tehtävänä täydellinen maakunta. Se tarkoittaa maantieteellisesti ehjää, täyttä Pirkanmaata, joka muodostettiin aikanaan toiminnallisista lähtökohdista tietoon nojaten (Reino Ajon väitöskirja 1944). Tällaisessa maakunnassa on hyvä olla. Tällainen Pirkanmaa tunnistaa myös tarkoituksenmukaisen tekemisen tason, maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen kiteyttää tiedotteessa.

– Avaamme ratkaisuillamme ovia uusille mahdollisuuksille, emmekä vain reagoi ongelmiin. Ratkaiseminen on tuloksellista, vaikuttavaa ja eteenpäin vievää. Ymmärrämme vastuullisuuden niin sosiaalisena, ympäristöllisenä kuin taloudellisena vastuuna.

Strategian työstö alkoi jo vuonna 2019 henkilöstön ja tärkeimpien ulkoisten sidosryhmien kanssa. Varsinainen tiivis strategiatyö alkoi tämän vuoden kesällä uuden maakuntajohtajan myötä. Johtoryhmällä ja henkilöstöllä on ollut työssä keskeinen vastuu. Lisäksi sisältöön ovat oleellisesti vaikuttaneet maakuntavaltuusto, maakuntahallitus sekä Pirkanmaan kuntajohtajakokous.

Ensi vuonna strategiaa lähdetään viemään käytäntöön. Pirkanmaan liitossa uudistetaan toimintamalleja sekä organisaation sisällä että sidosryhmäkumppaniyhteistyössä.