Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuurikukkanen myönnettiin Tahmelan huvilan tapahtumia järjestävälle Piirulle

Tampereen Kulttuuriyhdistys ry antaa vuosittain Kulttuurikukkanen-tunnustuksen taholle, joka edistää kulttuuria Tampereen ja/tai Pirkanmaan alueella. Vuoden 2022 Kulttuurikukkanen myönnettiin Rakennuskulttuurikeskus Piirulle.

Piiru on ansioitunut monipuolisten kulttuuritapahtumien järjestämisessä niin Piirun tiloissa kuin hallinnoimassaan Tahmelan huvilassa. Ohjelmistoon sisältyy ympäri vuoden niin ruoka- kuin saunakulttuuri, perinnerakentamisen tapahtumat ja työpajat, konsertit, taidenäyttelyt, paikallinen kirjastotoiminta sekä erilaiset pop up -tapahtumat.

Kulttuuriyhdistys kokee Piirun toiminnan ainutlaatuisella tavalla luovaksi, inspiroivaksi ja monenlaista yleisöä palvelevaksi.

Tampereen Kulttuuriyhdistys on perustettu 1974. Yhdistys järjestää joka elokuu Niittyjuhlat: Wanhan ajan pukuloistoa ja musiikkiohjelmaa tarjoava tapahtuma kunnioittaa ja jatkaa Finlaysonin tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeckin 1860-luvulla aloittamaa Niittu-juhla-perinnettä.

Kulttuuriyhdistys on antanut Kulttuurikukkanen-tunnustuksen vuodesta 2004. Kulttuurikukkasen ovat aiemmin saaneet muun muassa Tampereen Saskiat, Laukon Kartano ja Sillanpää-ooppera