Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elsa, 12, ja Jaakko, 9, esiintyvät pian täyden Nokia-areenan yleisölle

Kaksikko on mukana Lumikuningattaren pipolätkäporukassa.

Tamperelainen Elsa Sitari, 12, ja lempääläläinen Jaakko Heinonen, 9, lienevät juuri ennen vuodenvaihdetta melko jännittyneitä. He menevät esiintymään täpötäydelle Nokia-areenalle kolmena perättäisenä päivänä viiteen näytökseen Lumikuningatar-jääbaletissa.

– Jännitys saattaa alkaa jo aamulla heti heräämisen jälkeen, Jaakko pohtii.

– Minä olen jo hiukan esiintynyt yleisön edessä, mutta en koskaan niin suurelle määrälle ihmisiä, Elsa sanoo.

Elsa ja Jaakko kuuluvat Lumikuningattaressa pipolätkäpelaajien ryhmään, jossa heidän lisäkseen lapsipelaajia ovat Max Lorentz ja Toivo Rannikko sekä aikuisia kuuluisat jääkiekkotähdet Niklas Hagman, Jenni Hiirikoski, Pekka Saravo ja Marko Anttila.

YouTubessa olevista videopätkistä selviää, että pipolätkäporukka pelaa kiekkoa ja pelaajat yrittävät tehdä maaleja. Onnistumisten jälkeen yleisö näkee riemukkaita tuuletuksia.

– Olemme ensin Elsan kanssa aloituksessa vastakkain ja kinastelemme, kumpi pääsee laittamaan kiekon maaliin. Sen jälkeen saman toistavat vielä kaksi muuta lasta, Hagman ja Saravo sekä Hiirikoski ja Anttila. Pipolätkäosuus kestää noin 10 minuuttia, Jaakko Heinonen selventää.

Elsa Sitari kertoo Pekka Saravon olevan hänelle jo tuttu, sillä Saravo on mukana Elsan Tappara-joukkueen valmennuksessa.

– Kun olen pelannut yli viisi vuotta lätkää joukkueessa, niin on kiva päästä esiintymään ja pelaamaan telkkarista tuttujen jääkiekkoilijoiden kanssa Nokia-areenalla, Lempäälän Kisassa jääkiekkoa pelaava Jaakko sanoo.

Lumikuningatar-jääbaletti siirtyi koronarajoitusten vuoksi viime vuodelta tälle vuodelle. Elsa Sitari ja Jaakko Heinonen valittiin esityksen pipolätkäpelaajiksi siis jo reilusti yli vuosi sitten, joten he ovat harjoitelleet osuutensa kuntoon jo kauan sitten. Joulukuun puolivälin paikkeilla opittu palautellaan vielä mieliin jääbaletin harjoituksissa.

Lumikuningattaren esitykset ovat Nokia-areenalla 30.12.2022–1.1.2023. Tarkka aikataulu ja lisätiedot löytyvät osoitteesta lumikuningatar.fi.