Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arvio | Sorin Sirkuksen joulushow Xyper on loistava kokonaisuus – "Nuoret yltävät uskomattomiin suorituksiin"

Sorin Sirkuksen esitystä katsoessa ja arvioidessa tuntuvat kiittävät sanat loppuvan.

Sorin Sirkus on vuodesta 1985 Tampereella toiminut nuorisosirkus. Taiteen perusopetuksen piiriin se pääsi jo vuonna 1993.

Pitkälle edistyneiden ryhmä Esiintyjät tarjoaa joka vuosi joulun tienoilla hienon esityksen, ja he kiertävät esiintymässä muulloinkin. Sirkuksesta on myös päästy jatkamaan opintoja ulkomailla ja esiintymään.

Sorin Sirkuksen esitykset ovat niin korkeatasoisia ja upeita, että toivoisi jokaisen tamperelaisen pääsevän niistä nauttimaan.

Tämän vuotisen Joulushow Xyper 2022:n on tuttuun tapaan ohjannut Sorin Sirkuksen sielu Taina Kopra. Miten ihmeessä hän onnistuu ryhmänsä kanssa tekemään vuosi vuodelta yhä upeampia esityksiä!

Katsomosta yhtä mittaa kuuluvat ihastuksen huudot ja valtavat väliaplodit nostavat tunnelman kattoon.

Xyper poikkeaa aiemmin nähdyistä niin, että nyt musiikki liittyy olennaisena osana tarinaan ja kuljettaa sitä. Orkesterin laulusolistina häikäisee Matleena Junttanen, joka on sanoittanut laulut. Kapellimestari Joona Kukkola on säveltänyt musiikin ja bändissä soittavat myös Kalle Lahtinen ja Kim Wirzenius. Tuloksena on vauhdikas rock-konsertti.

Oleellisena kokonaisuuteen vaikuttavat Eero Auvisen hämmästyttävän upeat valo- ja projisointisuunnittelut. Valot luovat sirkuksen esitykseen suuren maailman tyyliä ja yhdessä musiikin kanssa vaikutus on lumoava.

Oskari Löytösen lavastussuunnitelma toimii kaksitasoisena hienosti ja Jarkko Keinäsen äänisuunnittelu ja -tekniikka lisäävät esityksen lumoa. Sirkustekninen suunnittelu ja toteutus ovat Jouni Kivimäen taitavissa käsissä. Kitte Klemettilän pukusuunnittelu on mielikuvituksen juhlaa. Näyttävyydessä ei ole säästetty vaan koko joukko on saanut upeat puvut. Katja Honkosen kampaukset ovat huikaisevia, samoin kuin Jonna Kivimäen naamiointi- ja maskeeraussuunnittelu. Marjo Terästön taitavat tanssikoreogafiat tuovat esitykseen tärkeän lisän.

Päärooleissa Xyper -esityksessä ovat tietysti 21 toinen toistaan lahjakkaampaa nuorta sirkustaiteilijaa. Esitystä seuratessaan ei voi kuin hämmästellä heidän taitojaan, rohkeuttaan ja innostustaan. Superjoukosta on vaikea poimia ketään, mutta pitkään sirkusta harrastanut Sade Wiherkoski erottuu karismallaan. Aleksi Matilainen häikäisee hyppäämällä hyppylaudalla kolmoisvoltin.