Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi Ilves-pomo haluaa tarjota katsojille elämyksiä – "Tavoite on, että kun ihminen astuu sisään stadionille..."

Toimitusjohtaja Risto Niklas-Salminen rakentaa uudesta stadionista Ilves-kotia.

Jalkapalloseura Ilves Edustus Oy:n uusi toimitusjohtaja Risto Niklas-Salminen sanoo, että Ilveksen saattaminen Tammelaan kaudeksi 2024 oli yksi suurimmista syistä, miksi hän päätti tarttua seuran tarjoamaan haasteeseen.

Hän puhuu Tammelan stadionista Ilves-kotina, joka ei ole vain peliareena vaan kokonaisuus.

– Tammelassa on huippuolosuhteet, jotka pystymme tarjoamaan kaikille toimijoille, jotka Ilveksen toimintaan liittyvät. Samalla tuomme hyvinvointia alueen muille yrityksille, Niklas-Salminen sanoo.

Uusi koti tarkoittaa myös sitä, että stadion on aina valmis juuri Ilveksen tapahtumiin. Jalkapallo-ottelun rakentaminen Ratinaan, jolla on monia muitakin käyttäjiä kuin Ilves, kun on Niklas-Salmisen mukaan hyvin raskasta.

– En ollut täysin tajunnutkaan sitä, miten paljon tunteja väeltämme, palkatulta sekä talkoolaisilta, kuluu siihen, että saamme Ratinan tapahtumakuntoon ja ottelun jälkeen meidän pitää myös viedä tavaramme sieltä pois mahdollisen muun tapahtuman alta.

– Kun tämä kaikki vähenee merkittävästi siirryttyämme Tammelaan, voimme keskittyä ydinliiketoimintaamme. Uskon Ilveksen olevan sitä myötä myös paljon tuoreempi, toimitusjohtaja lausuu.

Kun ihminen astuu sisään stadionille Ilveksen otteluun, hän näkee välittömästi seuran värit.

Ilves Edustus Oy on kiinnostunut olemaan Tammelan stadionin kaikkien toimintojen operaattori.

– Myös muut kaupungin joukkueet voisivat halutessaan pelata sarjapelejään Tammelan stadionilla, mikäli pääsemme sopimukseen käytännön asioista, Risto Niklas-Salminen sanoo.

Edelliset 29 vuotta Intersport Koskikeskuksen kauppiaana toiminut Niklas-Salminen haluaa parantaa Ilveksen asiakaskokemusta. Urheiluseuran pitää tarjota elämyksiä. Niihin on Tammelassa modernit mahdollisuudet.

– Tavoite on, että kun ihminen astuu sisään stadionille Ilveksen otteluun, hän näkee välittömästi seuran värit ja toivottavasti ne saadaan toteutettua digitaalisesti, Niklas-Salminen heittää yhden esimerkin.

Tärkeänä mies pitää myös sitä, että alimmalla rivillä istuvat katsojat ovat Tammelassa vain muutaman metrin päässä sivurajasta.

Ilves pelaa vielä kauden 2023 Ratinassa. Niklas-Salminen sanoo, että rahtusen heikosti menneen edelliskauden jälkeen joukkue tarvitsee katsojien tukea enemmän kuin koskaan. Samalla Ilves jättää jäähyväiset stadionille, jossa se voitti Suomen mestaruuden vuonna 1983.

Ilves on tehnyt vuosia positiivista tulosta. Taustalla on mainio juniorityö ja sitä kautta lukuisista pelaajien kaupoista ulkomaisiin sarjoihin tulleet rahat.

– Emme päässeet viime kaudella pelilliseen tavoitteeseemme, mikä aiheuttaa loven tilikauden tulokseen, Niklas-Salminen toteaa.

Uusi toimitusjohtaja on aloittanut organisaatiouudistuksen tekemisen. Urheilullisesti on tärkeää vahvistaa entisestään Ilveksen pelaajapolkua junioreista aikuisiin.

Seuran edustusjoukkueiden on Niklas-Salmisen mukaan oltava jatkossa entistä omavaraisempia pelaajamateriaalin suhteen.

– Teemme joka päivä töitä 5 300 juniorillemme, heidän vanhemmilleen, faneille ja yhteistyökumppaneille. Se, ketä varten töitä teemme, pitää pysyä koko ajan keskiössä, Risto Niklas-Salminen muistuttaa.