Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mansikoista tunnettu Ali Amirlatifi muutti ensimmäisenä Hiedanrantaan, mutta joutuu lähtemään sieltä – ratkaisu löytyi Ylöjärveltä

Hallitiellä tyhjillään ollut kiinteistö sai uutta elämää Ali Amirlatifin ostettua sen.

Ylöjärven Elovainiolla reilut kymmenen vuotta tyhjillään ollut kiinteistö on saanut uutta elämää. Ali Amirlatifi osti 5400 neliön kiinteistön vuonna 2020 ja aloitti siellä mittavan remontin. Aiemmin Suomisoffan käytössä ollut tila oli alkujaan kokonaan avoin. Amirlatifi jakoi tilat pienempiin osiin ja laittoi vuokralle. Pienimmät tilat ovat 110-neliöisiä ja suurin 470-neliöinen. Osaan tiloista on tulossa Amirlatifin omien yritysten toimintaa.

Amirlatifi on tullut tunnetuksi mansikkabisneksestään. Hänellä on Evergreen-niminen vertikaaliviljely-yritys, joka on toiminut Hiedanrannassa. Ensimmäiset mansikat kasvatettiin pyörivissä torneissa led-valossa vuonna 2018.

Amirlatifi kertoo, että yritys joutuu kuitenkin lähtemään Hiedanrannasta.

– Kaikki meni hyvin, kunnes kaupunki muutti mielensä ja unohti kestävyyden, Amirlatifi harmittelee.

Niinpä yritykselle piti löytää uudet tilat. Siihen ratkaisu löytyi Hallitieltä.

Parkkipaikalle rakennetaan toimistotalo.

Hallitielle on jo muuttanut Amirlatifin autoalan yritys Finntakuun toimisto. Evergreenille on jo varattu oma tila, mutta senkin rakentaminen on vielä kesken.

Yksi tiloista on vuokrattu Ylöjärven ensimmäiselle crossfit-salille, Räikkä Trainingille. Lisäksi on tehty vuokrasopimus aurinkopaneeliyrityksen kanssa.

Amirlatifin tavoitteena on tehdä toiminnasta mahdollisimman kestävää. Rakennuksen katolle on asennettu yli 1500 aurinkopaneelia. Niillä tuotetaan yli 550 megawattia sähköä vuodessa.

– Toivottavasti voimme myös kerätä sadevettä talteen, Amirlatifi sanoo.

Sitä on tarkoitus käyttää muun muassa Evergreenin toiminnoissa. Pihalle ollaan myös asentamassa sähköautojen latauspisteitä.

Tulevaisuutta varten on jo uusia suunnitelmia.

– Parkkipaikalle rakennetaan toimistotalo, josta tulee ainutlaatuinen.

Amirlatifin mukaan rakennus tehdään kestävällä tavalla ja siinä tullaan käyttämään uusimpia teknologioita.

– Myös eräs pikaruokayritys on kiinnostunut tontin kulmasta, Amirlatifi paljastaa.