Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmi-Sorilan osayleiskaavaa esitellään asukkaille ensi viikolla

Tampereen koillisella alueella sijaitsevan Nurmi-Sorilan osayleiskaavan tarkistaminen on aloitettu. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on nähtävillä kaupungin verkkosivuilla ja palvelupisteessä 6.12.2022 saakka.

Suunnittelualue on Nurmissa Sorilanjoen ja valtatien 9 välisellä alueella. Suunnittelualueen laajuus ja rajaus tarkentuvat yleiskaavasuunnittelun edetessä. Alustavan tavoitteen mukaan Nurmi-Sorilan osayleiskaavan tarkistusalue olisi Sorilanjoen eteläpuolisilla alueilla, joka on noin kolmasosa voimassa olevan osayleiskaavan pinta-alasta.

Alustavissa suunnitelmissa on erilaisia rakenneluonnoksia, joissa toimintojen sijoittuminen, liikenneverkko ja asukasmäärä vaihtelevat. Vaihtoehtoihin toivotaan palautetta, joka huomioidaan jatkovalmistelussa.

Golfkentän sijoittamisen vaikutus osayleiskaavaratkaisuun on varsinaista kenttäaluetta laajempi, koska erilaisista maankäyttövaihtoehdoista riippuen muun muassa alueen asukaspohja ja liikenneratkaisu muuttuvat.

Sorilanjoen pohjoispuolelle ei katsota aiheutuvan merkittäviä maankäytön muutostarpeita, joten alue on rajattu osayleiskaavasta tarkistettavan kokonaisuuden ulkopuolelle. Tarkistamisen ulkopuolisilla alueilla on mahdollista aloittaa asemakaavoitus voimaan jäävän, vuonna 2015 hyväksytyn osayleiskaavan pohjalta.

Osayleiskaavoituksen kanssa samanaikaisesti tulee käynnistää golfkentän sekä kentän lähiympäristön asemakaavatasoinen suunnittelu. Tarkistettu osayleiskaava laaditaan asemakaavan pohjaksi. Golfkentän suunnittelussa ja sen sijoittumisessa huomioidaan kaupungin maanomistus ja mahdollinen maanhankinta.

Aloitusvaiheen asukastilaisuus on 29. marraskuuta kello 18–20 Tampereen kristillisen koulun Takriko-salissa, Ketarantie 4.