Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolet pirkanmaalaisista autoilijoista on kiinnostunut hankkimaan täyssähköauton lähiaikoina – Maakunnassa on Suomen korkein kiinnostus täyssähköautoja kohtaan

50 prosenttia pirkanmaalaisista autoilijoista kertoo olevansa kiinnostunut täyssähköauton hankkimisesta seuraavan viiden vuoden aikana, kun koko Suomen tasolla vastaava luku on 41 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi K-Auton toteuttamasta Autoilun suunta -tutkimuksesta, joka selvittää suomalaisten autoilijoiden näkemyksiä erilaisista autoiluun liittyvistä aiheista.

Kiinnostus täyssähköautoja kohtaan on vahvaa. 58 prosenttia pirkanmaalaisista autoilijoista suhtautuu tutkimuksen mukaan täyssähköautoihin positiivisesti. Pirkanmaalaisista vastaajista 37 prosenttia kertoo, että heidän suhtautumisensa täyssähköautoihin on muuttunut positiivisempaan suuntaan viimeisen vuoden aikana ja vastaavasti 15 prosenttia vastaajista kokee suhtautumisensa muuttuneen kielteisemmäksi.

Kysyttäessä valintakriteerejä täyssähköauton hankinnassa, kärkikolmikkoon pirkanmaalaisten autoilijoiden mielestä nousevat käytännölliset asiat: 93 prosenttia pitää tärkeänä riittävää toimintamatkaa ja akun riittävyyttä, 88 prosenttia auton käyttökustannuksia ja 84 prosenttia auton huoltokustannuksia.

Jopa 61 prosenttia pirkanmaalaisista vastaajista kokee ympäristöystävällisyyden ja vastuullisuuden tärkeinä syinä valita täyssähköauto.

Autoilun suunta -tutkimus toteutettiin Norstatin internet-paneelissa syyskuussa 2022. Kohderyhmänä olivat 18–74-vuotiaat suomalaiset autoilijat. Tutkimuksen vastaajamäärä oli 1023 ja se edustaa kohderyhmää sukupuolen, iän ja asuinpaikan osalta. Pirkanmaalta tutkimukseen vastasi 121 vastaajaa.