Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wacky Tie Films sai Pirkanmaan taidepalkinnon vuonna 2022

Pirkanmaan taidetoimikunta palkitsi tuotantoyhtiö Wacky Tie Films Oy:n taiteellisesti kiinnostavien ja merkityksellisten elokuvien tuottamisesta. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

– Wacky Tie Films on osoittanut, että määrätietoisella liiketoiminnan kehittämisellä voidaan rakentaa taiteellisesti kunnianhimoinen tapa toteuttaa merkityksellisiä elokuvia. Aineettomiin oikeuksiin perustuva kansainvälinen liiketoiminta onnistuessaan skaalautuu, ja pienistäkin yleisöistä muodostuu maailmanlaajuisesti isoja massoja, toimikunta perustelee.

– Luovuutta ja energiaa uhkuva tuotantoyhtiö henkilökuntineen on edellytys hyvien ja menestyvien elokuvien tekemiselle, olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Wacky Tie Films on näillä ominaisuuksilla varustettu tuotantoyhtiö lisättynä vielä sinnikkyydellä erittäin kilpaillulla alalla. Pirkanmaa tarvitsee aktiivisesti toimivaa tuotantoyhtiötä ja Pirkanmaan taidetoimikunta haluaa omalta osaltaan kannustaa sitä eteenpäin, se jatkaa.

Viime vuoden ensi-illoista mainittakoon Tuija Halttusen pitkä dokumenttielokuva Näin pilvet kuolevat ja Teemu Nikin elokuvan Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia osatuotanto.