Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotimaisia musikaaleja ei usein tv:ssä näe, mutta nyt näkee – TTT:n Hamlet televisioensi-illassa 3.12.

Tampereen Työväen Teatterin rockmusikaali Hamlet tekee paluun, tällä kertaa televisioon. Musikaalin televisioensi-ilta on 3.12. YLE Teemalla ja televisioelokuva on katsottavissa Yle Areenassa 2.12.2023 asti. Taltioinnin ohjauksesta vastaa elokuvantekijä ja ohjaaja Thomas Freundlich ja musikaalin ohjaaja on Otso Kautto.

Syksyllä 2020 TTT:ssä ensi-iltansa saanut Hamlet oli arvostelumenestys, jota arvioissa pidettiin kansainvälisen huipputason onnistumisena.

Televisioelokuvan rooleissa on musikaalin alkuperäinen miehitys. Heihin kuuluvat muun muassa kriitikoilta kiitosta saanut Saska Pulkkinen Hamletin nimiroolissa sekä Inke Koskinen (Ofelia), Petra Karjalainen(Gertrude, Hamletin äiti), Jari Ahola (Claudius, Hamletin isän veli Jari Ahola) sekä Auvo Vihro (Haamu, Hamletin isä).

Musikaali televisioelokuvana on hyvin harvinaista herkkua. Tekijöiden muistissa ei ole yhtään kotimaista musikaalia, joka olisi nähty televisiossa saatikka sitten elokuvana. Elokuvallinen taltiointi on tehty television ehdoilla. Kamera pääsee lähelle näyttelijää ja näyttämön tapahtumia. Katsomiskokemus antaa aivan uuden näkökulman myös musikaalin teatterinäyttämöllä nähneille katsojille.

– Kantava idea oli tuoda katsoja lähemmäs tapahtumaa ja luoda suorempi suhde näyttämötoimintaan. Samalla haluttiin pitää kiinni esityksen omasta estetiikasta, ohjaaja Thomas Freundlich kertoo tiedotteessa.

Monikamerataltioinnit on tehty Tampereen Työväen Teatterissa kolmesta esityksestä ja kahdesta kuvausta varten järjestetystä esityksestä ilman yleisöä syksyllä 2021.