Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Sota, pandemia ja mielenterveys kuuluvat maailmaa kiertäneet Okra Playgroundin uudella levyllä – "Haluamme yhtyeenä poistaa stigmaa vaikeiden aiheiden ympäriltä"

Okra Playground tunnetaan maailmalla. Nyt moderni elektrofolkyhtye testaa tamperelaisyleisön.

Okra Playground yhdistää traditionaaliset instrumentit moderneihin äänimaisemiin, lauluharmonioihin ja isoon soundiin, jossa kuuluvat vaikutteet elektrosta ja poprockista.

Kolmen naislaulajan äänet, ajankohtaiset tekstit, hypnoottiset rytmit ja musiikin mystinen energia ovat lumonneet kriitikoita ja yleisöjä mantereelta toiselle.

Yhtyeen tuoreen Itku-albumin teemoina ovat muutos, kasvu ja vastakohdat. Kappaleissa käsitellään yhteiskunnallisia aiheita, kuten sotaa, pandemiaa ja mielenterveyttä.

– Mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet etenkin korona-aikana valtavasti. Aihe on kasvanut ajankohtaiseksi, mutta siitä puhuminen sälyttää valtavan paineen ja epäonnistumisen pelon yksilön harteille.

Muutos, kasvu ja vastakohdat.

– Haluamme yhtyeenä poistaa stigmaa vaikeiden aiheiden ympäriltä ja tehdä niistä näkyviä ja normaaleja, laulaja ja kanteleen soittaja Maija Kauhanen paljastaa.

Uudella albumilla kuullaan aiempaa enemmän yhtyeen jäsenten omia tekstejä, mutta vahvana inspiraationa toimii edelleen vanha runolauluperinne. Albumin sävellyksistä vastaavat Päivi Hirvonen, Maija Kauhanen ja Veikko Muikku.

Huomenna keskiviikkona Okra Playground juhlii Itku-pitkäsoittoaan G Livelabissä.

Lavalle tepastelee vahvassa kansainvälisessä nosteessa oleva ryhmä. Bändi on esiintynyt Malesian Rainforest World Music Festivalilta ja muun muassa Pohjoismaissa, Virossa, Saksassa, Belgiassa, Iso-Britanniassa ja Hong Kongissa.

Vastikään ensimmäiseltä Pohjois-Amerikan-kiertueeltaan palannut yhtye suuntaa keikoille Yhdysvaltoihin jälleen maaliskuussa 2023.

Siellä ja Tampereella pysäyttää muun muassa uuden albumin biisi Veri.

– Veri on teos, jossa leikitellään kansanmusiikin ja progen rajapinnoilla. Kappale teksteineen on saanut alkunsa ennen pandemiaa ja sen ajankohtaisuus iski vasten kasvoja maailman mentyä kiinni.

– Biisissä lauletaan hetkestä, jolloin ihmisten aika on päättymässä maapallolla. Kaikesta huolimatta luonto elpyy ja meistä tulee osa sen kiertokulkua, yhtye lohduttaa.

Okra Playground G Livelabissä keskiviikkona 23.11.