Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan työllisyystilanne parempi kuin kymmeneen vuoteen – "Trendi näyttää nyt erinomaiselta"

Pirkanmaan työllisyystilanne on nyt parempi kuin viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Työttömyysaste Pirkanmaalla oli lokakuussa 7,8 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä laski lähes 12 prosenttia viime vuoden lokakuuhun verrattuna.

Pirkanmaalla oli lokakuussa yhteensä 19 523 työtöntä työnhakijaa. Heistä lomautettuina oli 800 henkilöä. Heidän määränsä laski viime vuodesta 45 prosenttia, mutta kasvoi 200 henkilöllä syyskuuhun verrattuna.

Matalin työttömyysaste 5,5 prosenttia oli Lounais-Pirkanmaalla, korkein eli 8,2 prosenttia oli Etelä-Pirkanmaalla. Tampereen seutukunnan työttömyysaste oli 7,9 prosenttia.

Miesten osuus kaikista työttömistä työnhakijoista oli 56 prosenttia eli 10 864 henkilöä. Naisia oli työttömänä 8 659 henkilöä. Rakennetyöttömistä miehiä oli 58 prosenttia. Työttömyys koskettaa miehiä suhteellisesti enemmän.

Nuorten ja pitkäaikaistytöttömien työllisyystilanne jatkoi myönteistä kehitystään lokakuun tilastojen valossa.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon edelleen merkittävä määrä, yhteensä yli 9 700 kappaletta.

– Kun katsotaan työllisyystilanteen kehittymistä pitkällä aikavälillä, niin trendi näyttää nyt erinomaiselta. Työllisyystilanteen odotetaan myös edelleen jatkuvan suotuisaan suuntaan, vaikka loppuvuodesta vauhti saattaa hieman hidastua, ennakointiasiantuntija Juha Salminen Pirkanmaan Ely-keskuksesta sanoo tiedotteessa.