Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Me-talo lopetetaan – syynä rahoituksen puute

Multisillan–Peltolammin alueella olevan Me-talon toiminta päättyy vuoden 2022 lopussa rahoituksen puutteen vuoksi.

Me-talon toimintaa ovat toteuttaneet Tampereen kaupunki ja järjestöt, yhdistykset, seurakunta, alueen yritykset sekä asukkaat.

– Me-talon toiminta on kerännyt paljon kiitosta alueen asukkailta ja toimijoilta. Viiden vuoden aikana toimintaan on osallistunut satoja, jollei tuhansia alueen asukkaita. Viime vuosina toimintamme keskittyi Multisillan Vanhalle suklaatehtaalle ja Peltolammin koululle mutta parhaimmillaan toimintaa oli jopa viidessä toimipisteessä, kertoo Me-talon toimintaa koordinoiva projektipäällikkö Jarno Koskinen tiedotteessa.

Me-talon toiminnoille etsitään nyt jatkajaa.

– Me-talon toiminta alkoi Multisillan-Peltolammin alueella vuonna 2017. Tampereen kaupunki pääsi silloin mukaan Me-säätiön hankkeeseen, jonka aikana eri puolille maata perustettiin kaikkiaan seitsemän yhteisötaloa. Niiden tavoitteena oli edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia, Koskinen kertoo.

Me-säätiön rahoituksen päättymisen jälkeen talo on toiminut kaupungin oman rahoituksen turvin. Vuoden 2022 aikana kaupunki on pyrkinyt löytämään pysyviä ratkaisuja Me-talon alueelliselle yhteisötoiminnalle.

– Valitettavasti talouden säästöpaineissa oleva kaupunki ei ole löytänyt Me-talolle pysyvää resurssia. Kaupunki joutuu siis luopumaan tässä vaiheessa Me-talon konseptista. Etsimme kuitenkin järjestöistä toteuttajaa, joka voisi jatkaa keskeisimpiä toimintoja, projektipäällikkö Koskinen toteaa.

Vaikka Me-talon toiminta päättyy, tulee moni asia jatkumaan Multisillan-Peltolammin alueella.

Yhteiskäyttötilojen kehittäminen jatkuu. Vanhan suklaatehtaan tilat ovat jatkossakin käytössä alueen eri-ikäisten asukkaiden tarpeisiin. Alueelle on saatu lisää tarpeellisia ja toivottuja yhteiskäyttötiloja, kun Multisillan päiväkodin uusi rakennus valmistui. Sen liikuntasalia, keittiötä ja ruokasalia voi vuokrata iltakäyttöön.

– Puistoruokailu on tamperelainen menestystarina, joka alkoi viime vuonna Peltolammilla ja levisi tänä kesänä muutamalle muullekin alueelle. Tätä toimintaa koordinoi Me-talo. Jos puistoruokailua päätetään jatkaa, on todennäköistä, että Peltolammin uimarannalla on maksutonta lounasta ja mukavia leikkejä taas ensi kesänä, kertoo projektipäällikkö Koskinen.

– Kaupungin osallistuvan budjetoinnin ansiosta saatiin 70 000 euroa etelän alueelle. Osalla tästä rahasta järjestetään alueen lapsille ja nuorille harrastuksia, jotka voimistavat heidän hyvinvointiaan ja lisäävät turvallisuuden tunnetta. Tulossa on myös ensi vuoden ajaksi Etelän massit -toimintarahaa, jota koko etelän alueen lapset ja nuoret voivat hakea itselleen merkitykselliseen toimintaan.