Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella suuri taksien valvontaisku, joka neljännessä puutteita – Autot kunnossa, mutta nimet piilossa

Taksiliikenteessä havaittiin puutteita Tampereella ja Juväskylässä perjantai-iltana tehdyssä, laajassa valvontoiskussa.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin, Verohallinnon ja Länsi-Suomen aluehallintoviraston yhteisessä taksiliikenteen valvontaiskussa havaittiin useita puutteita tietojen esittämisessä.

Valvontaiskuissa tarkastettiin yhteensä 132 taksia, joista 39:ssä oli huomautettavaa.

Poliisi kirjoitti valvonnan aikana yhteensä 31 liikennevirhemaksua pääasiassa siitä, että luvanhaltijan nimi tai kuljettajan nimi ei ollut asiakkaan nähtävillä. Liikennelupa tai selvitys ilmoituksenvaraisesta taksiliikenteen harjoittamisesta puuttui 13 taksista, josta seuraamuksena oli liikennevirhemaksu.

Tampereella tarkastettiin 84 taksia, niissä havaittiin seuraamukseen johtaneita puutteita 22, eli noin joka neljännessä taksissa.

Ajoneuvot olivat poikkeuksetta uudehkoja ja hyväkuntoisia, seuraamukset annettiinkin kuljettajan tai taksiyrittäjän asiakirjapuutteista ja lupa-asioiden lainvastaisesta hoitamisesta.

Valvonnassa tavattiin yksi kokonaan luvaton taksi ja yksi ajoluvaton taksinkuljettaja. Päihtymysepäilyjä ei tavattu.

Taksissa tulee olla nähtävillä hinnat, luvanhaltijan nimi- ja yhteystiedot sekä kuljettajan nimi

Toistuvasta valvonnasta huolimatta esiin nousevat yhä aiemmissakin valvonnoissa yleiseksi todetut puutteet. Eniten puutteita havaittiin tietojen esittämisessä. Kyseiset puutteet eivät varsinaisesti vaaranna liikenneturvallisuutta, mutta ne vaikuttavat matkustajan ja kuluttajan oikeuksien toteutumiseen.

Taksiliikenneluvan haltijan on vastattava ja huolehdittava siitä, että taksiliikenteessä matkustajan nähtävillä ovat asianmukaiset hintatiedot, luvanhaltijan nimi- ja yhteystiedot sekä kuljettajan nimi.

− Lukuisista valvonnassa tarkastetuista takseista puuttuivat joko luvanhaltijan nimi- ja yhteystiedot tai kuljettajan nimitiedot tai kummatkin. Myös taksin hintojen esittämisessä havaittiin kehittämisen tarvetta. Toivomme taksinkuljettajien ja taksiyrittäjien kiinnittävän mainittujen tietojen esilläpitoon ja hintatietojen yhtenäiseen esittämistapaan enemmän huomiota, kertoo Liikenne- ja viestintäviraston asiantuntija Tiina-Liisa Ruotsalainen tiedotteessa.

Taksiliikennettä harjoitettaessa ajoneuvossa tulee olla mukana taksiliikennöintiin oikeuttava asiakirja tai sen jäljennös.

− Asiakirja voidaan esittää pyydettäessä tarkastusviranomaiselle paperilla tai sähköisesti, joten edellytys on vaivattomasti täytettävissä, kertoo Ruotsalainen.

Länsi-Suomen aluehallintovirastosta valvoi työsuojeluviranomaisena ulkomaisen työvoiman käyttöä, työehtoja ja työaikaa.