Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko Ike Melnits, 19, kauden hiihtokomeetta? – "Tältä kaudelta voi odottaa mitalinhakureissua nuorten MM-kisoihin"

Kankaantaan Kisan nuorukainen on sprinttihiihdossa ikäluokkansa maailman huippuja.

Nokialaisseura Kankaantaan Kisan maastohiihtäjä Ike Melnits, 19, on ikäluokassaan maailman parhaita sprinttihiihtäjiä, josta odotetaan seuraavaa suomalaista suksitähteä.

Virolaissyntyinen Melnits oli viime kaudella muita vuoden nuorempana alle 20-vuotiaiden MM-kisojen sprintissä neljäs ja Vuokatissa järjestetyillä Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla hopealla.

– Etenkin MM-kilpailut antoivat itsevarmuutta. Aiemmin en tiennyt yhtään, millä tasolla olen verrattuna ikäluokkani maailman parhaisiin hiihtäjiin, sillä olin kisannut vain Suomessa, Melnits sanoo.

– Koska pääsin jo vuotta vanhempien seurassa lähelle mitalia, niin tältä kaudelta voi odottaa mitalinhakureissua nuorten MM-kisoihin, hän jatkaa.

Kilpailut ovat Kanadassa tammi-helmikuun taitteessa.

Melnits edustaa kolmatta kauttaan Kankaantaan Kisaa. Hänen aiemmat seuransa ovat Sipoon Sudet ja Espoon Hiihtoseura.

Hänet houkutteli nokialaisseuraan sen hyvä viestihiihtoporukka, mutta kun pari miestä sitten lähti, ei koossa ollutkaan enää viestiryhmää.

– Onneksi olemme saaneet Elias Mäkisen kanssa kasaan hyvän parisprinttijoukkueen.

Melnits kehuu Kankaantaan Kisan tukevan urheilijoitaan yksilöllisesti. Vuokatissa neljättä vuotta lukiota käyvä hiihtäjä on päässyt käymään vain kerran Nokialla.

– Olin viime kesänä Koukun majalla seuratapahtumassa, jossa oli mukava nähdä seuran toimijoita isolla porukalla, Ike Melnits muistelee.

Räjähtävä sprinttihiihto on nyt Melnitsin päälaji, mutta lajivalikoima luultavasti laajenee muutaman vuoden sisällä. Tälläkin hetkellä Melnitsillä saattaa kisakaudella olla pitemmän matkan kilpailuja jopa enemmän kuin sprinttejä.

– Harjoitteluni vaan on sprinttityyppistä. Pitemmän matkan kisoihin panostavat hiihtäjät tekevät pitempiä tehotreenejä kuin minä, joka teen lyhyempiä ja kovempia. Tarkoitukseni on pärjätä pitemmillä matkoilla parin vuoden kuluttua, mies toteaa.

Melnitsin tavoite alkaneen sesongin aikuisten kilpailuissa on hiihtää hyvin Suomen cupissa, jonka avauskisassa hän oli jo kolmas, sekä päästä SM-kisoissa seminaaleihin ja jopa finaaleihin.

– Mikään kiire tässä ei kuitenkaan ole, hiihtäjä vakuuttaa.

Ike Melnitsin lempioheistreenilaji lienee juoksu, josta hän myöntää pitävänsä. Aivan toisenlainen harrastus on maastopyöräily.

– Kävin viime kesänä ensimmäistä kertaa maastopyöräkilpailuissa ja aion jatkossakin toisinaan kilpailla. Se on aivan toisenlaista kuin hiihto, mutta harjoitusmääriä en voi lisätä, sillä silloin hiihtovauhti kärsii, Kankaantaan Kisan sprintteri selittää.