Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Kantri kierrättää Stenaria – "Countrymusiikissa on kaikki: ilot, surut, elämä ja sielu. Kolme sointua ja totuus"

Marko Stenström löysi countryn 40 vuotta sitten. Lauantaina hän esiintyy Tampereella.

Marko ”Stenari” Stenström on tehnyt pitkän uran tapahtuma-alalla.

Työvuodet Tampere-talossa ja Tampereen kaupungin tapahtumatoimistossa ovat olleet vahvan kasvun aikaa Mansen kulttuurikentällä.

– Tampere on profiloitunut kehittyvänä ja kasvavana kaupunkina. Tämä näkyy myös kulttuurissa ja tapahtumissa. Tampereelle saapuu yhä isompia ja merkittävämpiä konsertteja.

– Se on seurausta siitä satsauksesta, jonka kaupunki ja yritysmaailma ovat vuosien aikana tehneet. Hieman itseäni huolettaa ruohonjuuritason kulttuurin kehitys. Vetävätkö isot tapahtumat kaiken hapen ympäristöstään vai jääkö pienille tapahtumille resursseja ja mahdollisuuksia, Stenström pohtii.

Kolme sointua ja totuus.

Artisti Stenari tekee tahollaan ja tyylillään työtä vaihtoehtokulttuurin puolesta. Stenari löysi countryn vuonna 1982 ja tykästyi musiikkityylin voimaan.

– Countrymusiikissa on kaikki: ilot, surut, elämä ja sielu. Kolme sointua ja totuus.

Lauantaina Stenari esiintyy Sisko ja Sen Veli -pubissa Lapintien varrella kello 20-23.

– Illan aikana soitan paljon suuria countryhittejä vuosien varrelta. Nehän on tuttuja kaikille muodossa tai toisessa, vaikka ovatkin sellaista musiikkia, jota harvemmin kuulee livenä.

– Tulkaa siis ihmiset keikalle. Me soittajat tarvitsemme teitä. Ja oikea musiikki on oikeaa musiikkia; taistellaan tasapäisyyttä vastaan, Stenari kehottaa.

Jopa sadan esiintymisen vuosivauhdilla etenevä Stenari suhtautuu jokaiseen keikkaan samalla vakavuudella.

– Yksikään niistä ei ole itsestäänselvyys. Joka keikan eteen olen saanut tehdä töitä ja joka keikasta nautin yhtä paljon.

– Unelmatilanteeni olisi sellainen pieni keikka kesällä jollain hienolla terassilla maaseudulla paikassa, jossa yleisö on hienosti mukana. Ainiin, minähän olen tehnyt se jo monesti. Lisää niitä vain, Stenari hymyilee.

Stenari Sisko ja Sen Veli -pubissa lauantaina 19.11.