Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaan vientipalkinto sähkönvarastojen osaajalle – "Olemme mukana energiamarkkinoiden murroksessa edistämässä vihreää siirtymää"

Sähkönvarastointiin ja sähkönlaadun parantamiseen erikoistunut Merus Power Oyj on saanut Tampereen kauppakamarin ja Tampereen Nuorkauppakamarin myöntämän Pirkanmaan vientipalkinnon 2022.

Palkinto jaettiin Tampereen kauppakamarin syyskokouksessa tänään.

Merus Power suunnittelee, valmistaa ja myy sähkövarastoja, joita tarvitaan, kun sähkön kulutusta tasapainotetaan suhteessa uusiutuvan energian tuotantoon. Yhtiö kehittää lisäksi sähkönlaaturatkaisuja, kuten sähkön laatua parantavia aktiivisuodattimia ja kompensaattoreita raskaalle teollisuudelle.

Palkintoraadin mukaan juuriltaan pirkanmaalainen Merus Power Oyj on kansainvälinen kasvuyhtiö, joka pyrkii ennakkoluulottomasti uusille markkinoille. Yrityksen palvelutuote on ajankohtainen ja potentiaaliltaan merkittävä, kun uusiutuvan energian tuotantoa lisätään ympäri maailmaa.

– Olemme mukana energiamarkkinoiden murroksessa edistämässä vihreää siirtymää. Sähkövarastojamme käytetään uusiutuvan energian kasvun mahdollistamiseen ja integrointiin valtakunnalliseen sähköverkkoon. Suodattimilla ja kompensaattoreilla poistetaan sähköverkoissa esiintyviä häiriöitä, millä parannetaan merkittävästi teollisuuden energiatehokkuutta ja torjutaan tuotannon keskeytyksiä, toimitusjohtaja Kari Tuomala kertoo tiedotteessa.

Vuonna 2008 perustettu, 2021 Helsingin pörssiin listautunut Merus Power toimii pääasiassa kansainvälisillä markkinoilla. Sen tuotteita ja ratkaisuja on toimitettu 60 maahan. 14,8 miljoonan euron liikevaihdosta (2021) noin 85 prosenttia tulee viennistä.

Yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä 75 henkilöä. Tänä vuonna on rekrytoitu 20 uutta työntekijää.

Tampereen nuorkauppakamarin perustama palkinto on jaettu vuodesta 1968 lähtien. Vuodesta 2011 se on myönnetty Tampereen kauppakamarin kanssa nimellä Pirkanmaan vientipalkinto. Palkinto myönnetään yritykselle, joka suuntaa vahvasti kansainvälistymiseen, vientiin ja uusien markkinoiden avaamiseen.