Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen, jonka epäillään johtaneen valepoliisipetoksia tehnyttä organisaatiota

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut vuonna 1981 syntyneen miehen epäiltynä petosorganisaation johtamisesta.

Sisä-Suomen poliisilla on tutkittavana epäilty petossarja, jossa on kyse niin sanotuista valepoliisipetoksista, joissa rikollinen soittaa iäkkäille ihmisille ja esiintyy poliisina. Soiton aikana rikollinen pyrkii saamaan uhrin pankkitunnukset haltuun, minkä jälkeen uhrin tileiltä siirretään rahaa luvattomasti eteenpäin. Tyypillisesti rahat siirretään asiaa varten erikseen rekrytoitujen henkilöiden tilille, joiden tehtävän on toimia asiassa rahanpesijöinä ja välittää rikoksella hankittu omaisuus eteenpäin organisaatiossa.

– Poliisin nykytietojen mukaan organisaatioon liittyy noin 40 henkilöä. Rikosvahinko on kokonaisuudessaan noin 250 000 euroa. Uhreja on toistakymmentä ja he asuvat eri puolilla Suomea. Poliisi aloitti sarjan tutkinnan kesällä, toteaa rikosylikomisario Sakari Tuominen tiedotteessa.

– Erehdyttäjät toimivat hyvin ammattimaisesti ja ovat puheluissaan aina erittäin vakuuttavia. Poliisi ei koskaan kysy puhelimitse eikä muutenkaan kirjautumistietoja pankkipalveluihin, eikä niitä tule koskaan luovuttaa kenellekään tuntemattomalle, Tuominen painottaa.