Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskisuomalaisen Gettomasa-juttu kuumensi sosiaalisen median: "Hoitavat hommansa päin persettä, mutta samalla kuitenkin loisteliaasti"

Viikonlopun yksi kuuma puheenaihe oli Keskisuomalaisen julkaisema haastattelu jyväskyläläisestä Gettomasasta, jonka haastattelu lähti kansankielisesti lapasesta. Gettomasa haukkui haastattelussa pystyyn niin juttua kirjoittaneen toimittajan kuin lehdenkin.

– Sää oot 36, sun ammatissa tosiaan toimittajana, ja sää toimitat Keskisuomalaiselle juttuu, ja sitten sää oikeesti – siis tää on ihan uskomattoman pöyristyttävää – sää et oo tehnyt minkäänlaista taustatyötä tän asian eteen, ollenkaan, kun sää niinkun soitat mulle, Gettomasa tylytti jutun kirjoittanutta Jemo Kettusta.

Juttu julkaistiin Keskisuomalaisessa sellaisenaan eli haastateltavan ja toimittajan kommentit olivat luettavissa sellaisena kuin ne haastattelutilanteessa tulivat esille.

Gettomasan haastattelu on sittemmin herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Osa kommentoijista pitää räppäriä ylimielisenä, osa taas pistää enemmän toimittajan niskoille, osa pistää nallekarkit tasajaolla.

– Mä olen katkeruuden ja hybriksen vallassa tylyttänyt toimittajia. Siitä on seurannut usein peliin kuuluva rangaistus. Mutta olen myös kohdannut kymmeniä toimittajia, jotka ovat pojan kipuiluista huolimatta olleet se kypsempi osapuoli. Kiitän armosta, kirjoittaa Jari Sarasvuo Twitterissä.

– Kulttuurin arvostuksesta kertoo jotain se, että osa ihmisistä leuhottaa sillä, ettei tunne ja tiedä jotain. Parempi olisi avoin ja utelias mieli: haluta seurata aikaansa ja tutustua uuteen, kommentoi puolestaan entinen kansanedustaja Rosa Meriläinen.

– Gettomasa haastattelussa: mää oon ehkä tän vuoden kuunnelluin suomalainen sooloartisti, ja multa on tullut ihan uskomattoman menestyksen saattelema levy! Todellisuus: Gettomasalla ei oo yhtään biisiä radioiden Top 200:ssa. Sinne vaadittaisiin 18,4 miljoonaa kuuntelua, huomauttaa tamperelaisen Radio 957:n toimittaja Antti Granlund.

– Taannoin Hesarin haastista sopiessa kävin aika lailla yhtä absurdin keskustelun puhelimessa. Haastattelun aikanakin haastis oli lähellä peruuntua. Viihdyttävä hahmo, kommentoi Helsingin Sanomiin kirjoittava Arttu Seppänen.

– En muista ennen lukeneeni juttua, jossa sekä toimittaja että haastateltava hoitavat hommansa päin persettä, mutta samalla kuitenkin loisteliaasti, kommentoi puolestaan toimittaja Kasperi Kunnas.

Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kommentoi syntynyttä hälyä lyhyesti Twitterissä.

– Kuulostaa parodialta koko juttu, Kangaskorpi twiittaa.

Etelä-Suomen Media Oy on osa Keskisuomalainen-konsernia.