Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Johtuivatko lasten narkolepsiat sikainfluenssarokotteesta? Oikeudenkäynti nyt päättynyt – "Kykenimme osoittamaan vakuuttavan näytön"

Johtuivatko sikainfluenssarokotuksen saaneiden narkolepsiat rokotteesta? Vaikka rokotukset annettiin jo 2009–2010, syy-yhteyttä asiaa puiva oikeudenkäynti on saatu päätökseen vasta tällä viikolla.

Ratkaisua saadaan kuitenkin vielä odottaa, sillä nyt oikeus pohtii näyttöä.

Oikeudenkäynnin päättymisestä tiedottaa sairastuneita edustava Suomen Potilasvahinkoapu Oy, joka ennakoi ratkaisun tulevan todennäköisesti 23. joulukuuta.

– Oikeudenkäynnit menivät sujuvasti ja kantajien puolesta arvioituna hyvin. Toimistomme näkemyksen mukaan kykenimme esittämään vakuuttavan näytön vaatimuksien tueksi, ja mielestämme käräjäoikeuden tulisi vahvistaa rokotteen ja narkolepsian välinen syy-yhteys jokaisen kantajan kohdalla, potilaiden asianajotoimisto kommentoi tiedotteessa.

Pieleen mennyt rokote sairastutti satoja suomalaisia – Hannan, 24, narkolepsiahelvetti on kestänyt 10 vuotta

Narkolepsiaan sairastuneen kauhunhetket: "Nukahdin rattiin ja olin ajaa pyöräilijän päälle"

Tieteellisissä tutkimuksissa on todettu Pandemrix-rokotteen olleen yhteydessä narkolepsian yleistymiseen. Suomessa sairastui yli 200 lasta ja nuorta. Narkolepsia aiheuttaa muun muassa väsymystä ja nukahtelua.

Suomen Potilasvahinkoavun edustamien potilaiden oireet alkoivat viimeistään kahden vuoden kuluttua rokotteen saamisesta ja useimmilla jo muutaman kuukauden kuluttua.

Isä kertoo: Sikainfluessarokote sairastutti perheen kaksi lasta loputtomaan painajaiseen – "Miksi helvetissä meille piti käydä näin?"

Oikeudenkäynnissä esitettiin Suomen Potilasvahinkoavun mukaan runsaasti asiakirjanäyttöä sekä kuultiin kymmeniä todistajia ja lääketieteen asiantuntijoita. Yksi asiantuntijoista oli narkolepsian parissa jo 1970-luvulta työskennellyt professori Markku Partinen.

Hoitovirhe voi vammauttaa pysyvästi, mutta potilasvahinkoilmoituksista vain neljännes johtaa korvaukseen – varatuomari Joni Siikavirta lisäisi prosessiin avoimuutta

Voiko jokin mennä pieleen, kun pienten lasten koronarokotukset pääsevät vauhtiin? Nyt on hyvä tarkistaa, mitä nuorten rokotuksista tehdyt ilmoitukset haittavaikutuksista kertovat