Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskiseen haetaan taas väkeä rooleihin – Nyt on 100 euron päiväpalkalla tarjolla töitä kaikenikäisille

Haku rooleihin on päättynyt.

Seppo Jokisen dekkareihin perustuva, Tampereelle sijoittuvan Ruudun alkuperäissarja Koskisen kolmannen kauden kuvaukset ovat käynnissä Tampereella.

Sarjaan haetaan kuumeisesti henkilöitä pienrooleihin. Nyt haussa on henkilöitä laajalla ikähaarukalla moniin erilaisiin puherooleihin ja ei-puherooleihin. Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet löytyvät tämän jutun lopusta.

Koskisen 2. apulaisohjaaja Sara Salovaara uskoo, että tähänkin roolihakuun saattaa tulla satoja hakemuksia.

– Koskinen on suosittu sarja ja moni on innoissaan hakemassa mukaan joko avustajaksi tai pienrooleihin. Innokkuus sarjaa kohtaan on tietysti hyvä asia ja on ollut helppo saada esimerkiksi joukkokohtauksiin paljon mahtavia ihmisiä mukaan, Salovaara iloitsee.

Pienroolien esittäjillä on usein repliikkejä ja ne ovat avustajarooleja, joita voi tehdä lähes kuka vaan, vaativampia rooleja. Koskisessa on tunnetusti todella paljon erilaisia hahmoja ja näin ollen hautkin ovat tällä hetkellä kirjaimellisesti laidasta laitaan nuorisojengiläisistä keskisormea näyttävään mummoon, Sara Salovaara sanoo.

Hakijat lähettävät hänelle tietoja mahdollisista esiintymiskokemuksistaan sekä kasvo -ja kokovartalokuvan itsestään. Monet lähettävät myös esittelyvideon.

Sopien henkilöiden valitseminen rooleihin ei kuulosta olevan niillä tiedoilla kovin helppoa, mutta Salovaara muistuttaa, että työssä täytyy olla aika hyvä lukemaan ihmisiä pelkän hakemuksen perusteella ja näkemään potentiaalia yllättävissäkin paikoissa.

– On myös hyvä osata katsoa "boksin" ulkopuolelta ja jos vaikka käsikirjoituksessa jokin hahmo on määritelty tietynlaiseksi, voikin jokin aivan erilainen ihminen sopia rooliin täydellisesti. Hakemukset ja esittelyvideot toimivat minulle työkaluna siinä, keiltä pyydän joko selftapen tai kutsun koe-esiintymiseen. Selftapessa esitetään jokin kohtaus tai kohtauksia ja näiden perusteella tehdään roolivalinta yhdessä ohjaajan kanssa. Työ on siis aika iso ja prosessi pitkä ennen kuin lopulliset roolivalinnat saadaan tehtyä, Sara Salovaara selvittää.