Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustorin kesäkeitaan toimintatapa muuttumassa, kaupunki ei halua enää järjestää – Nyt on haussa operaattori

Tampereen kaupunki hakee kaksi kertaa järjestetyllä Keskustorin kesäkeitaalle uutta toimintamallia.

Tampereella Keskustorille on kahtena edellisenä kesänä toteutettu Keskustorin kesäkeidas eli useiden ravintoloien yhteisterassi Tampereen teatterin ja Raatihuoneen välissä.

Tampereen kaupunki on toiminut tähän saakka kesäkeitaan järjestäjänä ja vastannut muun muassa alueen rakentamisesta sekä siihen liittyvistä investoinneista ja kustannuksista ja kilpailuttanut kesäkeitaalle ulkopuolisen palveluntuottajan. Tampereen kaupunki on nyt kartoittamassa mahdollisia vaihtoehtoisia toimintamalleja kesäkeitaan toteuttamiseksi alkaen kesästä 2024.

Tapahtumatuottaja Matilda Salminen Tampereen kaupungilta kertoo, että nyt harkitaan muun muassa sellaista toimintamallia, jossa kilpailutettaisiin operaattori, joka toimisi kaupungin sijasta myös keitaan järjestäjänä.

– Kyseessä voisi olla esimerkiksi tapahtuma- tai ravintola-alan yritys, joka vastaisi kesäkeitaan kokonaisvaltaisesta toteuttamisesta kaupungin määrittämien tavoitteiden mukaisesti. Operaattori vastaisi yhteisterassin liiketoiminnasta, aluesuunnittelusta sekä tuotannosta, Salminen sanoo Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Alustavasti selvityksessä on käyttöoikeussopimus, jossa kaupunki ei maksaisi valitulle operaattorille palkkiota palvelun tuottamisesta eikä vastaisi siihen liittyvistä investoinneista ja kustannuksista, vaan valittu operaattori vastaisi kokonaisuuden rakentamisuunnittelusta ja toteutuksesta esimerkiksi kesäkeitaan ravintoloilta ja mahdollisilta muilta toimijoilta kerättäviä komissioita vastaan. Tavoitteena on, että operaattorin kanssa tultaisiin tekemään monivuotinen sopimus.

Asian edistämiseksi kaupunki on julkaissut kutsun markkinavuoropuheluun, jolloin hankinnasta kiinnostuneilla toimijoilla on mahdollisuus käydä hankintaa koskevaa vuoropuhelua kaupungin kanssa. Markkinavuoropuhelussa hankinnasta on mahdollista käydä keskustelua yleisellä tasolla. Siinä mukana oleminen ei sido toimijoita osallistumaan mahdollisesti myöhemmin toteutettavaan tarjouskilpailuun.