Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avalanche-fani Andy tuli Shakespearen kylästä Nokia-areenalle – "Jääkiekon kannatus on pientä Englannissa, mutta se kasvaa koko ajan"

Brittiläinen Andy Clements sai Tampereelta mitä halusi, Patrik Laine ei.

NHL hurmasi kansaa vajaan viikon ajan jäällä ja sen ulkopuolella. Colorado Avalanchen ja Columbus Blue Jacketsin kahden ottelun isäntäkaupunki Tampere sai rutkasti ilmaista mainosta. NHL-toiminnan liepeillä hyörivät mediatyöläiset julkaisivat jatkuvasti Twitterissä ylistäviä huomioita kaupungin kauneudesta.

Viime viikonloppuna Nokia-areenalla pelatut huippuluokan jääkiekko-ottelut toivat Tampereelle paljon myös kiekkoturisteja ulkomailta. Yksi heistä oli Andy Clements, joka tuli Tampereelle varttia ennen kuin torstaina järjestetyt molempien joukkueiden avoimet faniharjoitukset alkoivat areenalla.

Clementsin kotimaa Englanti ei ole tunnettu intohimoisista jääkiekkofaneista.

– Jääkiekon kannatus on pientä Englannissa, mutta se kasvaa koko ajan. Pelaan itsekin jääkiekkoa, mutta hankalaa sekin on, kun kaukaloita ei ole kovin lähellä, sanoo Clements, joka asuu William Shakespearen kotikunnan Stratford upon Avonin naapurikylässä.

Clementsistä tuli Avalanche-fani vuonna 1996, jolloin uusi Channel Five -kanava aloitti NHL-pelien näyttämisen televisiossa. Ensimmäinen joukkue, jonka mies bongasi, oli Colorado.

– Olen myös Aston Villan kannattaja ja sillä on pelipaidassa samoja värejä kuin Avalanchella. Ehkä näin oli tarkoitettu, Andy Clements naurahtaa.

Hän näki viitisentoista vuotta sitten Avalanchen pelaavan Ottawassa. Tampereella Clements sai iloisena todistaa suosikkijoukkueensa kahta selkeää voittoa tamperelaistähti Patrik Laineen Columbuksesta.

Pitkään kotikaupungissaan pelaamista odottanut Laine oli luonnollisesti ärsyyntynyt lopputuloksista.

– Paska maku jäi. Nolla pinnaa tuli ja se on ainoa, millä on merkitystä, Laine manasi perjantaina.

– En tiedä, olisiko tänne edes tarvinnut tulla minun puolestani. Tänne tultiin töihin, eikä töitä saatu hoidettua. Kaksi tappiota tuli, turha reissu siinä mielessä, Laine jatkoi entistä enemmän raivostuneena lauantain ottelun jälkeen.