Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Jumalaista musiikkia tarjoavat Ismo ja Litku – "Pohjonen Alanko on mielenmaisema"

Tampere Rock City -viikon tähtinä loistavat Ismo ja Litku.

Tuleva viikonloppu tuo Tampereelle kaksi suomalaisen musiikin jumalhahmoa.

Perjantaina G Livelabissä soittaa Ismo Alangon, Kimmo Pohjosen ja Tuomas Norvion Pohjonen Alanko ja lauantaina Olympiassa eläytyy Sanna Klemetin yhtye Litku Klemetti.

Pohjonen Alanko pisti juuri markkinoille debyyttialbuminsa Voice of Northern Lowland.

– Pohjonen Alanko on mielenmaisema. Siellä asuvan kansan lauluissa soivat kirjoittamattomat syvät rivit. Sen musiikki on herkkää mutta raakaa, brutaalia mutta kaunista. Tervetuloa lomamatkalle ikuisuuteen, Ismo Alanko maalailee.

Orkesteri on uransa parhaassa iskussa.

Levyn ytimessä sykkivät ääni-improvisaatio ja elektroninen äänenmuokkaus. Vapaassa tunnetilassa syntyneistä soundeista, melodioista ja rytmeistä on kehitelty vahvoja visuaalisia mielikuvia luovia sävellyksiä.

Erilaiset ihmiskehosta lähtevät äänet, hypnoottiset hokemat ja lyyriset melodiat kohtaavat nykyteknologian ja purkautuvat ilmoille pakanallisina rituaalimenoina, kauniina hymneinä tai rujona tanssimusiikkina.

Lauantaina Olympiassa lasketteleva Litku Klemetti julkaisi myös juuri uuden pitkäsoiton.

Asiatonta oleskelua -kiekko eroaa monin tavoin aiemmista Litku Klemetti -albumeista. Albumin kappaleita on kirjoitettu neljä vuotta, siinä missä aiemmat Litku Klemetti -albumit ovat monesti syntyneet hetkessä ja olleet aikansa lapsia.

Asiatonta oleskelua on myös bändilevy, mutta ennen kaikkea lauluntekijälevy, jossa ääneen pääsee vihdoin Sanna Klemetti, ihminen Litku Klemetin takana.

Vaikka Litku laulaakin levyllään ”Hommat ei mee hyvin”, kokonaisuus toimii erittäin rennosti ja luontevasti. Rockin peruskiviä persoonallisesti siirtelevä orkesteri on rohkea ja uransa parhaassa iskussa.

Ihminen Sanna Klemetti ja yhtye Litku Klemetti eivät epäröi nostaa esille henkilökohtaisia ongelmia ja työstää niistä musiikkia, jossa on vaihtuvia kaikuja menneestä ja vahva halua jatkaa ja mennä eteenpäin, vaikka maailma tuntuukin kaatuvan päälle.

Litku Klemetti Olympiassa lauantaina 12.11.