Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lidl teki 375 000 euron tonttikaupat: uusi kauppa auki 2024 alussa – "Harvaan paikkaan Lidliä on odotettu ja toivottu yhtä innokkaasti"

Lidl Suomi ja Akaan kaupunki tekivät keskiviikkona kaupat Toijalan moottoritien liittymässä sijaitsevasta maa-alueesta, tiedottaa Akaan kaupunki.

Määräalan pinta-ala on yhteensä 9628 neliömetriä, ja sen kauppahinta esirakentamiskustannuksineen on 375 000 euroa.

Uuden päivittäistavarakaupan myymälän rakentamistyöt pääsevät alkamaan vuonna 2023. Myymälän valmistumisen tavoiteaikataulu on alkuvuodesta 2024.

– Harvaan paikkaan Lidliä on odotettu ja toivottu yhtä innokkaasti kuin Akaaseen. Olemme iloisia, että pääsemme pian rakentamaan. Kaupungin kanssa yhteistyö on sujunut esirakentamisvaiheessa oikein hyvin, kiitos siitä! sanoo Lidlin kiinteistökehityspäällikkö Toni Lautala tiedotteessa.

Neliöitä uuteen myymälään tulee noin 2500, joista myymäläpinta-alaa on 1400 neliotä. Alueen kaavassa on osoitettu 3000 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta päivittäistavarakaupan rakennusta varten. Myymälä sijoittuu vilkkaan pääsisääntuloväylän varrelle vastapäätä ABC Toijalaa..

Lidl Suomi ja Akaan kaupunki allekirjoittivat hankkeen esisopimuksen lokakuussa 2021. Alueen esirakentamistöistä on vastannut Toijalan kone ja kuljetus Oy.

– On hienoa, että hanke etenee suunnitelman mukaisesti ja saamme vihdoin Lidlin Akaaseen. Asukkaamme ovat toivoneet sitä jo pitkään. Uusi Lidl tulee laajentamaan kaupunkimme päivittäistavarakaupan palveluvalikoimaa mukavasti. Lisäksi se tulee erinomaiselle paikalle valtatie 3:n liittymän kupeeseen ja se vahvistaa entisestään Akaanportin alueen vetovoimaa myös vierailijoiden näkökulmasta, toteaa kaupunginjohtaja Antti Peltola tiedotteessa.