Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen yliopisto on kouluttanut 4 000 lääkäriä 50 vuodessa

Tampereen yliopistosta on valmistunut noin 4 000 lääkäriä sen jälkeen, kun yliopisto aloitti lääkärikoulutuksen vuonna 1972.

Opetushallinnon Vipunen-tilastopalvelun mukaan vuonna 2020 valmistuneista 105 lääkäristä 54 oli vuoden kuluttua valmistumisestaan työssä Pirkanmaalla, 21 Uudellamaalla, 15 Keski-Suomessa ja 6 Etelä-Pohjanmaalla.

Kolmen ja viiden vuoden kuluttua tutkinnon suorittamisesta Tampereen yliopistosta valmistuneista lääkäreistä useimmat työskentelivät edelleen Pirkanmaalla ja Uudellamaalla.

Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnasta valmistuu nykyisin vuosittain noin 115 kuusivuotisen koulutuksen suorittanutta lääketieteen lisensiaattia. Lääketieteen tohtoreita valmistuu vuosittain 30 ja erikoislääkäreitä ja erikoishammaslääkäreitä 160.

Tiedekunnan Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistuu filosofian maistereita ja diplomi-insinöörejä. Heitä on Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston vuoden 2019 yhdistymisen jälkeen valmistunut kaikkiaan noin 320. Lisäksi vuosittain valmistuu 20 filosofian tai tekniikan tohtoria.

Tiedekunnan yleislääketieteen oppiala järjestää Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran edellyttämät kuulustelut EU-/Eta-alueen ulkopuolella koulutuksensa saaneille lääkäreille, jotka hakevat lääkärinoikeuksia Suomesta.