Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen taidemuseon uusi johtaja on valittu – aloittaa vuodenvaihteessa

Tampereen taidemuseon ja Muumimuseon johtajaksi on valittu taidehistorioitsija, filosofian maisteri Selma Green. Green aloittaa tehtävässään 1.1.2023.

Taidemuseon johtajan paikka tuli auki, kun Taina Myllyharju irtisanoutui tehtävästään elokuussa.

Selma Green on toiminut ruotsalaisen Konstmuseet i Norr -taidemuseon sekä Vaasan kaupungin museoiden johtajana yhteensä runsaan kymmenen vuoden ajan. Tämän lisäksi hän on toimittanut useita kuvataidealan julkaisuja, luennoinut taidehistoriasta ja nykytaiteesta sekä toiminut muun muassa amanuenssina, näyttelysihteerinä ja kulttuurituottajana kuvataidealan organisaatioissa ja taidemuseoissa.

Green sanoo tiedotteessa ottavansa uuden tehtävän vastaan innostuneesti, sillä Tampereen taidemuseon ja Muumimuseon toiminnassa yhdistyvät hänen pitkän linjan intohimonsa taidehistoria, yhteistyö nykytaiteilijoiden kanssa sekä elävä yhteys taidemuseon yleisöjen ja kumppaneiden kanssa.

– Olen suunnattoman innoissani päästessäni kehittämään Tampereen taidemuseon ja Muumimuseon toimintaa juuri tässä hetkessä, muutosten kynnyksellä ja uuden edessä. Tuon Tampereen upeaan museopalettiin myös vankat kotimaiset ja kansainväliset verkostot. Haluan paneutua toiminnan nykytilanteeseen ja tuoda uusia avauksia kaikkien toimintamuotojen ja -yksiköiden toimintaan ja tehdä sen yhdessä taidemuseon osaavien ammattilaisten kanssa, Green sanoo tiedotteessa.

Kulttuurijohtaja Juha Ahosen mukaan Selma Greenillä on laaja ymmärrys museoalan kentästä ja taidemuseoiden sisällöistä.

– Selma Green on urallaan kehittänyt useita museo-organisaatioita sisältöjen, rakenteiden ja toimintaprosessien näkökulmista. Työssään Green on myös tuonut esiin muun muassa osallistavan museotoiminnan sekä saavutettavuuden ja monimuotoisuuden teemoja. Greenin kyky maltillisena muutosjohtajana ja motivoijana antaa Tampereen taidemuseolle erinomaiset mahdollisuudet kehittää nykyistä toimintaansa niin, että suunnitteilla olevan uuden museorakennuksen mahdollisuudet on huomioitu parhaalla mahdollisella tavalla, Ahonen sanoo tiedotteessa.