Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suhtaudutaanko Tampereella liian vapaasti humalajuomiseen? Oletko pelännyt kadulla kohtaamiasi päihtyneitä? – Näitä kysyy nyt Tampereen kaupunki

Tamepreen kaupunki kysyy asukkailtaan kaupungin päihdetilanteesta. Päihdekysely on avoinna 30. marraskuuta asti. Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikilta tamperelaisilta sekä muilta kaupungissa liikkuvilta. Kyselyssä kartoitetaan havaintoja päihteiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden sekä rahapelaamisen aiheuttamista haitoista sekä näkemyksiä niiden ehkäisystä. Vastauksia käytetään Tampereen ehkäisevän päihdetyön kehittämisessä.

– Selvitämme päihdekyselyllä tamperelaisten havaintoja heidän kotialueensa tilanteesta. Missä määrin heidän lähiympäristössään näkyy alkoholin ja huumeiden käyttöä? Entä näkyykö alueilla tupakan, sähkösavukkeiden tai nuuskan käyttöä? Olemme kiinnostuneita varsinkin alaikäisten päihteiden ja tupakkatuotteiden käytöstä, kertoo ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Johanna Heine Tampereen kaupungilta tiedotteessa.

– Kyselyssä selvitetään myös rahapelaamisen tilannetta. Rahapelaamisella tarkoitetaan kaikkea pelaamista, jossa voitto tai tappio ovat rahaa tai jotain muuta rahanarvoista. Tällaisia pelejä ovat esimerkiksi lotto, raha-arvat ja rahapeliautomaatit.

Yleisen päihdetilanteen lisäksi kyselyssä selvitetään lyhyesti myös vastaajan henkilökohtaista päihteiden, tupakkatuotteiden ja rahapelaamisen tilannetta.

– Haluamme myös kuulla vastaajien näkemyksiä siitä, mihin asioihin meidän pitäisi päihdetyössä keskittyä jatkossa. Miten voitaisiin vähentää päihteiden, tupakkatuotteiden ja rahapelaamisen haittoja? Vastaukset vaikuttavat siihen, miten kehitämme Tampereen ehkäisevää päihdetyötä, Heine toteaa tiedotteessa.

Kyselyyn voivat vastata eri-ikäiset ja eri puolilla kaupunkia asuvat tamperelaiset sekä muut täällä liikkuvat. Vastaamaan pääsee nimettömästi verkkolomakkeella. Vastaamiseen kuluu 5–10 minuuttia. Kyselyyn voi vastata myös englanniksi. Päihdekyselyn tuloksista tiedotetaan joulukuun aikana.

– Edellisen kerran päihdekysely tehtiin Tampereella vuonna 2019. Vastaavia kyselyjä toteutetaan myös muualla Suomessa. Vastauksia vertaamalla saamme tietoa päihdetilanteessa tapahtuneista muutoksista ja ajankohtaisista ilmiöistä.