Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupin eurotarvetta päivitetään tällä viikolla: katsomoihin ja niiden oheistiloihin menossa vielä yli 8 miljoonaa euroa

Tampereen Kaupin urheilupuiston pesäpallo- ja hiihtostadionin aputilat ja jalkapallokatsomo ja sen vaativat oheistilat vaativat Tampereen kaupungilta vielä lähes 9 miljoonaa euroa.

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta käsittelee tiistaina ja asunto- ja kiinteistölautakunta keskiviikkona Kaupin urheilupuiston tarveselvitykseen tehtävää päivitystä.

Päätösesityksen mukaan tarveselvityksen päivitys hyväksytään jatkosuunnittelun pohjaksi sillä ehdolla, että valtuusto myöntää vuodelle 2023 tarvittavan määrärahan talousarviovalmistelun yhteydessä. Vuoden 2023 talousarviota käsitellään maanantaina.

Pesäpallo- ja hiihtostadionin katsomot otettiin käyttöön tämän vuoden heinäkuussa. Uusi huoltorakennus valmistui jo elokuussa 2021. Nopean rakennusaikataulun takia aputilojen valmiiksi rakentaminen on toteutettava erillisenä rakennusvaiheena, jolle tarvitaan lisämääräraha.

Vuonna 2019 hyväksytyn Kaupin urheilupuiston tarveselvityksessä kustannuksiksi arvioitiin yhteensä 11,156 miljoonaa euroa. Kustannukset ovat nousseet ja lisäksi rakennuskustannuksissa on huomattava nousu viime vuosien aikana. Alkuperäisen tarveselvityksen rakennushankkeista on toteuttamatta pesäpallo- ja hiihtostadionin oheistilat, jalkapallokatsomo ja vanhan huoltorakennuksen muutostyöt.

Pesäpallo- ja hiihtostadionin toisen rakennusvaiheen oheistilojen kustannusarvio on noin 4,5 miljoonaa euroa. Hanketta esitetään jatkettavaksi urakkalaskentaan todellisten kustannusten selvittämiseksi.

Kaupin pesäpallo- ja hiihtostadionin toinen rakennusvaihe aputilojen toteuttamiseksi olisi mahdollista vuonna 2023 pesäpallokauden jälkeen. Katsomon yhteyteen sijoittuvat tapahtumajärjestelyjen tarpeelliset noin 1200 neliön aputilat, kuten yleisön wc-tilat, pukuhuoneet, selostamo, toimisto, toimitsijatilat, harjoitustila ja välinevarastot.

Jalkapallokatsomon ja oheistilojen kustannusarvio on vajaat 4,1 miljoonaa euroa. Jalkapallokatsomon rakentaminen edellyttää alueelle laaditun Kaupin urheilupuiston asemakaavan voimaantuloa. Katsomon yhteyteen sijoittuvat pukuhuoneet ja muut oheistilat. Jalkapallokatsomon rakentaminen on suunniteltu vuodelle 2024.

Jalkapallokatsomon valmistuttua Kuntokadun päässä sijaitseva vanha huoltorakennus on mahdollista purkaa ja sen alueelle voidaan toteuttaa saattoliikenteen pysäköintialue. Vuonna 1984 valmistuneen huoltorakennuksen A muutostyöt voidaan toteuttaa vuonna 2024, kun pesäpallostadionin aputilat on rakennettu. Muutostyöt saadaan sisältymään talonrakennushankkeiden pieninvestointien määrärahaan.