Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa – Näin pääset uurnalle

Evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään tiistaina 8. marraskuuta. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään samaan aikaan koko Suomessa, 8.–12. marraskuuta.

Varsinainen vaalipäivä on 20. marraskuuta. Vaalit järjestetään joka neljäs vuosi.

Tampereella seurakuntavaaleissa äänestetään uudet päättäjät sekä paikallisiin seurakuntaneuvostoihin että seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon.

Yhteinen kirkkovaltuusto päättää Tampereen seurakuntayhtymän keskeisistä asioista kuten toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta, seurakuntaneuvostot johtavat seurakuntien toimintaa.

Äänestyksessä seurakuntaneuvoston ehdokkaan numero kirjoitetaan oranssiin äänestyslippuun ja kirkkovaltuustoehdokkaan numero valkoiseen äänestyslippuun.

Äänestyspaikalla pitää esittää henkilöllisyystodistus tai muu riittävä todistus henkilöllisyydestä. Mukaan kannattaa ottaa kotiin postitetussa vaalikirjeessä mukana oleva ilmoituskortti, mutta se ei kuitenkaan ole äänestäessä pakollinen.

Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Tampereella ennakkoon voi äänestää useissa paikoissa, muun muassa seurakuntataloissa, kirkoissa, marketeissa ja oppilaitoksissa.

Seurakuntien talossa (Näsilinnankatu 26) ennakkoäänestys on avoinna jokaisena ennakkoäänestyspäivänä 8.–12. marraskuuta kello 9–18.

Ennakkoäänestyspaikkojen osoitteet ja kellonajat voi tarkistaa ennakkoäänestyksen verkkosivulta tampereenseurakunnat.fi/ennakkoaanestys.

Tampereella äänestetään luottamushenkilöt Eteläisen seurakunnan, Harjun seurakunnan, Messukylän seurakunnan ja Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostoihin sekä seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon vuosiksi 2023—26. Tampereen ruotsalaisessa seurakunnassa päädyttiin sopuvaaleihin, sillä ehdokkaita oli yhtä paljon kuin luottamushenkilöiden paikkoja.