Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sukupuolineutraali vessa jokaiseen koulurakennukseen – Nuorisovaltuuston aloite johtamassa selvitykseen Tampereella

Tampereen kaupungin peruskouluissa ja lukioissa aiotaan selvittää vähintään yhden sukupuolineutraalin wc:n saaminen jokaiseen rakennukseen.

Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunta käsittelee Tampereen nuorisovaltuuston jättämää aloitetta keskiviikon kokouksessaan.

Nuorisovaltuuston aloitteen mukaan kaikkiin kaupungin julkisiin tiloihin pitäisi saada vähintään yksi sukupuolineutraali wc-tila.

Aloitteeseen annetussa vastuksessa korostetaan, että olemassa oleviin rakennuksiin ei ole taloudellisesti tai teknisesti järkevää lisätä uusia wc-tiloja, mutta osa nykyisistä wc-tiloista on mahdollista muuttaa sukupuolineutraaleiksi opastemerkintöjä vaihtamalla tai lisäämällä.

Myös nuorisotiloissa luvataan tutkia mahdollisuutta muuttaa nykyiset wc-tilat unisex-tiloiksi tai kohdekohtaisesti esteetön wc voi toimia sukupuolineutraalina wc:nä.

Kulttuuri- ja liikuntatiloissa, esimerkiksi museoissa tai isommissa liikuntahalleissa, on vähintään yksi esteetön wc-tila, joka on sukupuolineutraali.

Lähtökohtaisesti kaikki esteettömät wc-tilat ja päiväkotien wc-tilat ovat jo nyt sukupuolineutraaleja.

Tampereen kaupunki omistaa noin 850 rakennusta. Lisäksi kaupunki on vuokrannut käyttöönsä noin 250 toimitilaa.