Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Simo Salminen, ex-bodari, uuden poikabändin jäsen... Tökällä riittää nyt töitä – "Jätin kuntosalin ja jatkoin syömistä"

Tamperelaisnäyttelijä Mikko Töyssy tähdittää parhaillaan Punttikomedia-elokuvaa.

Viimeistään Putous-viihdeohjelmasta koko kansan tietoisuuteen noussut tamperelainen näyttelijä Mikko Töyssy tähdittää Iina Kuustosen kanssa juuri ensi-iltaan tullutta Punttikomedia-elokuvaa.

Touko-kesäkuussa 2021 Tampereella kuvatussa Punttikomediassa Kerttu (Iina Kuustonen) on määrätty selkävaivojen takia kuntosalille, jossa käy ilmi, että hän on geneettinen superlahjakkuus. Äkkiarvaamatta hän päätyy tähtäämään kohti uskomatonta tavoitetta, fitness-kisalavaa.

Avuksi osuu entinen geneettinen ihme, kehäraakki kehonrakentaja Vili (Mikko Töyssy), jolla on elämäntarkoitus hukassa. Eriparisella kaksikolla on paljon opittavaa toisiltaan.

Töyssy sanoo, että Aleksi Delikourasin ohjaamaa elokuvaa katsoessa saa nauraa, mutta siinä myös avataan silmiä mahdolliselle ennakkoluuloille fitness-maailmasta.

– Ja jos on vihkiytynyt kovaan treenaamiseen niin niillekin ihmisille tulee elokuvassa vastaan koomisia tilanteita, ”Tökä” kertoo.

Kuustonen noudatti kuvausten aikana tiukkaa dieettiä, kun taas Töyssy sai syödä kylläkseen.

– Söin varmaan kolminkertaisen määrän Iinan ruokamäärään verrattuna, Töyssy muistelee.

Hän treenasi Jari ”Bull” Mentulan salilla Tampereella, jossa Teemu Niemi piiskasi näyttelijää harjoittelemaan kovaa.

– Treenasin paljon ja söin paljon. Minustahan yritettiin tehdä entisen kehonrakentajan oloinen, joten minun ei tarvinnut niin kauhean tiukassa kunnossa ja omat avut olivat jo valmiiksi siihen suuntaan, Mikko Töyssy vinoilee.

Mies kertoo jatkaneensa treeniohjelmaa kuvausten jälkeenkin, mutta omalla tavallaan.

– Olen jatkanut sitä 50 prosenttisesti. Jätin kuntosalin ja jatkoin syömistä.

Uusinta uutta Töyssyn työelämässä on El Quattro -yhtye. Monitaiteellisessa kvartetissa on tietysti viisi jäsentä eli Töyssyn lisäksi iskelmälaulaja Mikael Konttinen, vuoden 2014 tangokuningas Teemu Roivainen, laulaja-lauluntekijä Lauri Mikkola sekä koomikko Sami Hedberg.

– Siinä yhdistyvät Il divo ja Backstreet boys. Laulut ovat huumoripitoisia ja mukana on komediaa. Toistaiseksi teemme vain yhden keikan (19.11. Helsingissä), mutta esimerkiksi Tampereelta on jo pyydetty meitä esiintymään. Kaikkien kalenterit ovat kovin täynnä, mutta yritämme löytää keväältä aikaa kiertuetta varten, Mikko Töyssy kertoo.

Töyssy näyttelee syksyllä 2023 ensi-iltaan tulevassa Spede-elokuvassa Simo Salmista. Putouksen sketsihahmokisan kaksi kertaa voittaneen tamperelaisen jatkosta viihdeohjelmassa ei ole vielä tietoa.