Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakijoista kokeneimmaksi itsensä arvioinut palomies valitti – 20 palomiehen valinta menossa uusiksi Pirkanmaan pelastuslaitoksella

Pirkanmaan pelastuslaitoksen palomiesten virkojen täyttämisestä tehty päätös palautettaneen uudelleen valmisteluun.

Pirkanmaan pelastuslaitoksella oli haettavana 20 palomiehen virkaa. Hakijoita oli 73, joista 70 täytti kelpoisuusvaatimukset. Haastatteluun kutsuttiin 32 hakijaa.

Yksi hakijoista ei kuitenkaan ollut tyytyväinen valintoihin. Tampereen kaupungille lähettämässään oikaisuvaatimuksessa hakija vaatii valintapäätösten perumista ja virkojen asettamista uudelleen haettavaksi. Hakija perustelee asiaa sillä, ettei häntä kutsuttu haastatteluun, vaikka hän arvioi olevansa hakijoista kokenein. Hakija kritisoi sitä, ettei hakuilmoituksessa mainittu kriteerinä tuoretta sairaankuljetuskokemusta, vaikka sen on ilmoitettu olleen karsiva tekijä haastatteluun valinnassa.

Palomiesten valintaprosessia tarkasteltiin oikaisuvaatimuksen myötä uudelleen ja siinä havaittiin puutteita. Tampereen konsernijohtaja Juha Yli-Rajala esittää kaupunginhallitukselle, että oikaisuvaatimus hyväksytään, vs. pelastuspäällikön päätös kumotaan ja asia palautetaan uudelleen valmisteluun.

Tampereen kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina.