Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Legenda juhlii Tampere-talossa – "Fredi ehdotti tätä biisiä minulle laulettavaksi..."

Pepe Willberg on kolunnut Suomen lavoja jo 60 vuotta.

Pepe Willberg aloitti muusikon uransa vuonna 1962. Neljä vuotta myöhemmin hän oli jo suomalainen supertähti.

Jormas-yhtyeen kanssa työstetty Saat miehen kyyneliin ja The Beatles -versiointi Rööperiin loivat Pepelle maineen herkkänä tulkitsijana, jonka historiaa värittävät muun muassa kokoonpanot Pepe & Paradise, Mestarit ja Pepe & Saimaa.

Vaikka Willbergin suosio on sahannut ylös alas eri vuosikymmeninä, häntä ei ole koskaan unohdettu. Kun 2000-luku on vanhentunut, Pepe on saavuttanut ansaitsemansa paikan popkansakunnan kaapin päällä: hän on pokannut Iskelmä-Finlandian ja Emma-patsaan, tanssinut tähtien kanssa, viettänyt vain elämää ja laulanut muutaman elämänsä biisin.

Nyt Willberg kiertää Suomea 60-vuotisjuhlakiertueella. Legenda juhlii -rundi pysähtyy Tampere-talossa lauantaina.

Samettisen syvällä rockilla voi yltää mihin vaan.

Kiertueella suomalaisten rakastama tulkitsija esittää hittejään vuosikymmenien varrelta sekä tuoreinta tuotantoaan 12-henkisen orkesterin säestämänä.

Lavalta raikuu myös upouusi single Olen vapaa.

– Fredi ehdotti tätä biisiä minulle laulettavaksi, vaan emme ehtineet sopia asiasta, kun hän yllättäen kuoli. Levytin laulun hänen muistokseen, Pepe kertoo.

Tuore laulu yhdistelee elementtejä, jotka ovat laulajan aiemmasta tuotannosta tuttuja: vahvaa melodiaa ja tulkintaa sekä ajatonta popmusiikin voimaa. Kappale on esimakua Pepe Willbergin syyskuussa julkaistavalta täyspitkältä albumilta, joka sisältää uutta materiaalia.

Lauantaina Tampereella esiintyy myös toinen suomalainen veteraanimuusikko. Keväällä 70 vuotta täyttänyt Dave Lindholm on Pepeä viisi vuotta nuorempi, joten hänen aktiiviuransa starttasi ”vasta” 1960-luvun lopulla.

Sittemmin Davesta on toki kehittynyt suomalaisen bluesin peruskallio ja rockin omaleimainen runoilija, jonka voi kohdata lauantaina TTT-klubilla.

Ennen Lindholmia lavalla käy nuori tamperelainen laulaja-lauluntekijä PA Kiiskilä, jonka tie eläväksi legendaksi on mukavasti aluillaan. Samettisen syvällä, kitaravetoisella rockilla kun voi yltää ihan mihin vaan!

Pepe Willberg Tampere-talossa lauantaina 5.11.