Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso kuvagalleria | Maisemasillalle tulossa vielä maisemahissi ja kuntoilulaite – "Kaupungin metsistä sahattuja lehtikuusia on käytetty uniikkien penkkien tekemiseen"

Yllätykset ja ongelmat materiaalien saatavuudessa ovat viivästyttäneet uuden sillan avausta.

Tamperelaisten uudeksi olohuoneeksikin kuvattu Näsinsilta aukeaa tämän vuoden lopulla. Tarkka avauspäivämäärä ei ole vielä tiedossa, sillä sillalla on vielä jonkin verran kiveystöitä tehtävänä. Tampereen kaupungin rakennuttajainsinööri Raija Tevaniemen mukaan silta on tarkoitus saada auki marras-joulukuussa, jolloin sillalla voisi kulkea jo talvella.

Näsinsilta muodostuu kahdesta sillasta, eteläisestä ja pohjoisesta. Eteläiselle sillalle tulee pyörätie ja ajorata, pohjoisesta sillasta on tehty maisemasilta. Sillat ovat Ranta-Tampellan päässä erillään ja noin puolivälistä siltaa pääsee kulkemaan sillalta toiselle.

Puukannella päällystetty osuudella sillat on erotettu toisistaan oransseilla pylväillä. Puukannella on myös ritilä, jolla kävellessään voi tuntea kävelevänsä vetten päällä. Siltojen väliin on nimittäin asennettu ritilä, jonka läpi näkee alapuolella virtaavan Tammerkosken. Ritilän vieressä kulkee valonauha, joka luo tunnelmaa pimeään aikaan.

Pohjoiselle maisemasillalle ei autoilla ole asiaa. Sen sijaan sillalla on erilaisia istuinryhmiä, pöytiä ja aurinkotuoleja, joilla voi lekotella ja katsella Näsijärvelle.

– Kaupungin metsistä sahattuja lehtikuusia on käytetty uniikkien penkkien tekemiseen. Penkit ovat niin pitkät kuin puu on ollut, Tevaniemi kertoo.

Mielenkiintoista nähdä, miten kasvit pärjäävät.

Aurinkotuoleista voi jo havaita, kuinka puu on alkanut lehtikuuselle ominaisesti harmaantua.

Sillalle on tehty myös kumpua asvalttiin sekä istutettu kiviä maahan skeittaamista varten. Kumpujen on tarkoitus saada myös väriä pintaan, mutta maalaustyöt menevät ensi kevääseen.

Kevääseen menee myös osa istutuksista sekä keinujen asentaminen.

– Puut ja sipulit istutetaan vielä syksyllä, pensaat ja perennat tulevat keväällä.

– Mielenkiintoista nähdä, miten kasvit pärjäävät. Tässä on hirveän ankarat olosuhteet.

Keinuja varten on jo laitettu paikalleen harmaat telineet, mutta keinujen alle tulevaa turva-alustaa ei voi enää näillä keleillä asentaa. Siksi keinut tuodaan sillalle vasta keväällä, kun turva-alusta on paikallaan.

Maisemasillalle kuljetaan siltojen päistä. Ranta-Tampellan päätyyn on tulossa myös portaat, joita pitkin pääsee siltojen alla kulkevalle rantaraitille. Särkänniemen päätyyn asennetaan myöhemmin vielä maisemahissi. Särkänniemen pääty on tällä hetkellä vielä muutenkin keskeneräisempi pää. Siihen päätyyn on tulossa vielä kuntoilulaite ja viheralueita. Alue on rajattu asvaltista, mutta se ei ole vielä valmis.

Näsinsillan piti olla valmis jo lokakuun loppuun mennessä. Tevaniemi kuitenkin kertoo, että materiaalien saatavuudessa on ollut ongelmia ja myös korona on vaivannut. Siksi työt ovat viivästyneet. Matkalla on tullut myös yllätyksiä.

– Piilossa olleita rakenteita, joista ei ole tiedetty, on jouduttu purkamaan. Pohjoisen sillan kannen päällä sijaitsi pitkä palkki, joka jouduttiin purkamaan betonikiveyksen alta. Se on ollut aika työläs saada pois.