Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tellervo Koiviston tarina ja italialainen menestysromaani näyttämölle – Tampereen Teatterin keväässä kaksi ensi-iltaa

Tampereen Teatterissa nähdään ensi keväänä kaksi ensi-iltaa.

Elena Ferranten romaaniin pohjautuva Hylkäämisen päivät saa Suomen ensi-iltansa 8. helmikuuta Liisa Mustosen ohjaamana.

Huhtikuussa nähdään Lahden kaupunginteatterin ja Tampereen Teatterin tuottama Tellervo Koiviston elämään pohjautuva Minä, Tellervo. Sen Tampereen ensi-ilta on 19. huhtikuuta.

Hylkäämisen päivät on menestyskirjailija Elena Ferranten varhaistuotantoon kuuluva teos, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

– Näytelmä on tulvillaan vauhtia, se on kuin toimintatrilleri. Se on tiheä ja intensiivinen, se on hurja ja kauhea, mutta myös todella hauska ja tunnistettava, kertoo ohjaaja Liisa Mustonen tiedotteessa.

Rooleissa nähdään Mari Turunen, Tomi Alatalo, Ville Mikkonen, Elina Hietala ja Henry Hanikka.

Suomen ensi-ilta on 8.2.2023 Frenckell-näyttämöllä.

Minä, Tellervo kuvaa Tellervo Koiviston elämää poliittisena vaikuttajana, presidentti Mauno Koiviston puolisona ja yksityishenkilönä. Tellervon tie vie Punkalaitumen maaseudulta koko kansan tietoisuuteen, Presidentinlinnaan ja Katajanokan yksinäisiin iltoihin. Nuoresta ja herkästä Tellestä kasvaa tarkkanäköinen naisasianainen ja merkittävä julkisuudenhenkilö, Rouva Tellervo Koivisto.

Uuden kotimaisen draaman takaa löytyvät näytelmäkirjailija Anna Krogerus ja ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen. Esitys on Lahden kaupunginteatterin tuotantoa, osatuottajana toimii Tampereen Teatteri. Kantaesitys on 18.1.2023 Lahdessa, Tampereen ensi-ilta on 19.4.2023Frenckell-näyttämöllä.

Koko syksyn loppuunmyyty Anastasia-musikaali jatkaa kevätohjelmistossa 13.5. saakka. Kevään lipuista on jo nyt 50 prosenttia myyty ja varattu. Myös uusi musta komedia Stalin kuolee jatkaa Frenckell-näyttämöllä koko kevätkauden. Frankie ja Johnny kuun valossa -näytelmän viimeinen esitys nähdään 21.1. Frenckellissä.