Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kulttuurihistoriallinen lahjoitus Nokian kaupungille – "Nämä esineet ovat osaltaan kertomassa tarinaa nokialaislähtöisestä monilahjakkuudesta"

Nokian kaupunki on saanut lahjoituksena Tapio Rautavaaran viulun ja mandoliinin.

Rautavaara hankki viulun noin 15-vuoden ikäisenä ”satasella”.

Soittimet lahjoittaa Kauko Jokisen perikunta. Kauko Jokinen oli Tapio Rautavaaran sukulainen ja pelimanni, joka esitti toivomuksen soittimien lahjoituksesta Nokian kaupungille. Soittimia on säilytetty vuosikymmenien ajan Jokisen kotitilalla, jonka mailla myös Rautavaaran lapsuudenkoti Lehtolan mökki sijaitsee.

– Kauko Jokisen, Ritva Pulkkisen ja Pertti Lehtisen työ soittimien säilymiseksi on kulttuuriteko. Nämä esineet ovat osaltaan kertomassa tarinaa nokialaislähtöisestä monilahjakkuudesta, joka ei pelännyt tarttua toimeen ja osoitti, että ihminen voi menestyä monilla eri aloilla, tekemällä työtä ja uskomalla itseensä. Nämä soittimet ovat olleet johdattamassa Rautavaaraa musiikin pariin, kertoo Nokian kaupungin museo- ja kokoelma-amanuenssi Hanna Westman Nokian kaupungin tiedotteessa.

Nokialaiset musiikkiaktiivit Ritva Pulkkinen ja Pertti Lehtinen ovat kunnostaneet soittimet Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Nokia-Seura ry on toiminut lahjoittajan ja Nokian kaupungin yhdistäjänä lahjoituksen toteuttamisessa. Nokian kaupunki ottaa lahjoituksen vastaan ja liittää soittimet kulttuurihistorialliseen kokoelmaan.

Soittimia säilytetään jatkossa museoesineinä ja niitä pääsee tulevaisuudessa katsomaan kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa.

Soittimet luovutetaan kaupungille Pinsiön Pelimannien 40-vuotisjuhlakonsertissa lauantaina 12. marraskuuta kello 15 Nokia-salissa.

Soittimet vastaanottaa Nokian kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Arja Laitinen. Tapio Rautavaaran viulun sointia kuullaan tilaisuudessa.