Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää Näsinneulalta ykköstilan ryöstävä Kirkkonummen torni – 185 metrin korkeudessa vaikuttaa olevan yleisötila

Suomen korkeimman rakennuksen tittelin Näsinneulalta ryöväävän kaapelinvalmistustornin ensimmäiset havainnekuvat on julkaistu.

Prysmian Groupin Kirkkonummelle rakentama torni yltää valmistuessaan 185 metriin, kun Näsinneulan korkeus on 168 metriä.

Kirkkonummen tornin on määrä olla valmis vuonna 2024.

– Katsotaan nyt ensin, saavatko ne siellä tornin rakennettua, mutta jos saavat niin en usko heidän rakennuksessaan olevan pyörivää a la carte -ravintolaa rakennuksen huipulla. Joka tapauksessa meillä on senkin jälkeen jotain korkeatasoisinta vaikka korkeimman rakennuksen tittelin menettäisimmekin, Tampereen Särkänniemi Oy:n toimitusjohtaja Miikka Seppälä sanoi Tamperelaisen haastattelussa 8.10.2022.

Havainnekuva kaapelinvalmistustornista osoittaa, että tornin huipulle on tulossa lasitettu oleskelutila, jossa on puitakin. Se, onk siellä ravintola, jää nähtäväksi.

Suomessa on lukuisia korkeampiakin pytinkejä, kuten yli 300 metriä korkeita radio- ja televisiomastoja, mutta ne lasketaan rakennelmiksi eikä rakennuksiksi.

Tilastokeskuksen mukaan rakennus on erillinen, sijaintipaikalleen kiinteästi rakennettu tai pystytetty, omalla sisäänkäynnillä varustettu rakennelma.

Rakennus sisältää eri toimintoihin tarkoitettua katettua ja yleensä ulkoseinien tai muista rakennelmista erottavien seinien rajoittamaa tilaa.