Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisilta uutta tietoa Valkeakosken rekkaseisakkeen ammuskelusta: kahden autokunnan sovittu tapaaminen – "Tapaamisen alettua tapahtumat olivat nopeasti edenneet väkivaltaisiksi..."

Maanantai-illan ammuskeluun päättynyt välikohtaus Valkeakoskella oli väkivaltaiseksi eskaloitunut kahden autoseurueen sovittu tapaaminen, tiedottaa poliisi.

Välikohtauksessa menehtyi yksi ja loukkaantui yksi henkilö.

Poliisi sai ilmoituksen maanantai-iltana Valkeakoskella tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta. Sivullisen ilmoituksen perusteella paikalta tavattiin yksi loukkaantunut mies ja yksi vainaja.

Menehtynyt oli 1990-luvulla syntynyt pirkanmaalainen mies. Loukkaantunut mies toimitettiin sairaalahoitoon. Tapahtumia tutkitaan epäiltynä tappona ja tapon yrityksenä.

–Tapahtumiin liittyy kaksi autokuntaa, joissa toisessa oli viisi ja toisessa kaksi henkilöä. Autokunnat olivat sopineet tapaamisesta tapahtumapaikalle. Tapaamisen alettua tapahtumat olivat nopeasti edenneet väkivaltaisiksi ja lopputuloksena kahden henkilön autokunnan toimesta oli käytetty asetta siten, että mainitut henkilövahingot olivat syntyneet. Tapahtumien tarkka kulku on edelleen epäselvä ja tutkinta jatkuu, toteaa rikosylikomisario Sakari Tuominen poliisi tiedotteessa.

– Poliisi on tutkinnassa selvittänyt asiaan osalliset eikä asiassa ole aiheutettu sivullisille vaaraa. Tapahtumaan osalliset ovat poliisin esitutkintatoimenpiteiden kohteena. Tekovälineet niin ikään ovat poliisin hallussa, Tuominen jatkaa.

Tapahtumapaikka on Valkeakoskella Niementiellä rekkojen levähdysalueella. Alueen läheisyydessä ei ole asutusta, ja tapahtuma-aikaan liikenne alueella on ollut hiljaista.