Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakkaset lähestyvät, oletko muistanut suojata tärkeän osasen? – Jäätymisestä voi tulla kallis lasku

Pakkaset lähestyvät ja Tampereen kaupunki muistuttaa, ettei niiden pidä päästä yllättämään vesiputkia.

Jäätyminen voi aiheuttaa vesimittarin ja putkien halkeamisen ja sitä kautta veden pääsyn talon rakenteisiin.

Jäätymisen aiheuttamilta vahingoilta voi välttyä eristämällä vesimittarin ja vesiputket hyvin sekä varmistamalla, että vesimittaritila on tarpeeksi lämmin.

– Tarkista myös, ettei pakkanen pääse sisään teknisen tilaan esimerkiksi ilmanvaihtoventtiilien kautta. Myös rakenteilla olevaan taloon, joka on jo liitetty vesijohtoverkostoon, kannattaa järjestää väliaikainen lämmitys vahinkojen estämiseksi, kaupungin tiedotteessa neuvotaan.

Talviteloille laitettujen kesämökkien kohdalla tulee muistaa myös vesiputkien suojaus, jos lämpötilaa lasketaan talveksi.

– Jos vesimittari on jäätynyt, katkaise vedentulo vesimittariventtiilistä ja ota yhteyttä Tampereen Veteen. Jos epäilet putken olevan jäässä, jätä sulatustyö ammattilaisille, kaupungin tiedotteessa neuvotaan.

Kiinteistön sisällä putkien sulatus kuuluu yksityisille putkiyrityksille ja tonttijohtojen sulatus Tampereen Vedelle.

Jäätymiselle riskialttiiseen paikkaan voi asentaa eristettyä, sähkövastuksella varustettua putkea, joka estää veden jäätymisen. Kovien pakkasten aikana voi jättää vesihanan tiputtamaan, jolloin veden virtaus estää veden hyytymisen ja jäätymisen tulpaksi.

Jäätymisestä aiheutuvat kustannukset kuuluvat kiinteistön omistajalle, joten turhia riskejä kannattaa välttää.