Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sähkön ja ruuan kallistumisen seuraus tämäkin: suosikkigrilli vähensi aukiolopäiviään - "Ei voi kuin sinnitellä"

Tammelantorin kuuluisa Ullan Grilli vähentää aukioloaikojaan dramaattisesti tulevaksi talveksi. Vuosina 2018–20 Paras Tamperelainen Grilli 2020 -äänestyksen voittanut grilli ilmoitti maanantaina olevansa tulevina kuukausina avoinna torstaista sunnuntaihin ja kiinni maanantaista keskiviikkoon.

Kuluvan vuoden tammikuussa Ullan Grilli kertoi Facebook-sivullaan palvelevansa maanantaista lauantaihin ja olevansa sunnuntaina kiinni.

Yrittäjä Tanja Ketola sanoo syyn olevan kasvaneissa kustannuksissa ja omassa jaksamisessa.

– Tukussa kaksinkertaistuivat hinnat jo kesällä enkä tiedä yhtään, milloin sähkölaskumme nousee roimasti, varmasti jossain vaiheessa. Toimintamme on perustunut reiluuteen. En nosta hintoja tänä talvena niin kauan kuin saan kuluni ja työntekijäni palkan maksettua. Itse en tule palkkaa todennäköisesti talvella saamaan, Ketola toteaa.

– Yritän pienentää kulujani tällä tavalla. Säästän sähkössä, tukkutuotteissa ja työvoimakustannuksissa, Ketola jatkaa.

Hän sanoo, että yleensä talvikuukausina grilli on kuluttanut sähköä keskimäärin hieman alle 1 500 euron edestä ja että "siinäkin on saanut kulujen kuittaamiseksi paistaa aika monta makkaraa."

– Mutta se on ollut kannattavaa oikeastaan vain siksi, että olen yksin painanut läpi talven yli 10 tuntisia työpäiviä. En usko jaksavani sitä enää kolmatta vuotta putkeen, Tanja Ketola sanoo.

Ullan Grillin yrittäjä muistuttaa, että jää nähtäväksi, onko aukiolopäivien vähentäminen kannattavaa.

– Sehän riippuu siitä, tuleeko meille asiakkaita niinä päivinä, kun olemme auki. Ei voi kuin sinnitellä, mutta me suomalaiset olemme tottuneet siihen, Ketola toteaa.