Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Patrik Laineen NHL-joukkue pölähti helsinkiläiselle viihdeklubille – yrittäjä: "Yllätys oli suuri"

NHL-joukkue Columbus Blue Jackets pelaa loppuviikosta jääkiekkoa Tampereella, mutta sitä ennen Patrik Laine ja kumppanit ovat ottaneet haltuunsa Helsingin.

Esimerkiksi golf-yrittäjä Jari Koski koki melkoisen yllätyksen kuullessaan, että joukkue saapui maanantaina pelaamaan Eagle Club -golfsimulaattorikeskukseen Vallilan Konepajalle.

– Homma lähti siitä, että Jarkko Ruutu (Columbuksen kehitysvalmentaja) oli aiemmin yhteydessä ja varasi kaikki golfsimulaattorit. Pari vuoroa piti siirtääkin sen takia. Siinä kohdassa ei ollut puhetta, keitä on tulossa. Kun kyse oli Ruudusta, niin arvasin että hokijätkiä, mutta tulisiko sieltä Kiekko-Vantaan junioreita vai keitä. Yllätys oli suuri, kun tänne tuli joukkueellinen sinitakkeja, Koski sanoo.

Koski ei ollut maanantaina itse paikalla, mutta henkilökunnan arvion mukaan pelaajia oli noin 30. Patrik Laineen lisäksi supertähdistä mukana oli muun muassa hyökkääjä Johnny Gaudreau.

– He käyttäytyivät ja viihtyivät hemmetin hyvin. Kyllähän heillä maila pysyi kädessä, jokainen pelaa golfia enemmän tai vähemmän. Myös meidän ammuntasimulaattori kiinnosti pelaajia. Siinä voi kokeilla metsästystä tai viihteellisempää wild west -versiota, jossa ammutaan sombreroita ja rosvonkuvia, Koski kertoo.

Eagle Clubin yrittäjä ei osaa sanoa tarkkaa syytä, miksi Pohjois-Amerikasta lentänyt joukkue tuli juuri Konepajalle.

– Pelaajille on koitettu keksiä paljon kiinnostavaa tekemistä, jotta he jaksaisivat valvoa iltaan saakka ja pääsevät paremmin uuteen vuorokausirytmiin kiinni, mikä vähentää jetlagia, hän pohtii.

Yhteensä joukkue oli Konepajalla puolisentoista tuntia. Helmikuussa avattu Eagle Club on osa Konepajan liikunta- ja viihdekeskittymää, jossa on myös ravintoloita ja kuntosali. Parhaiten se tunnetaan entisen NHL-tähti Ville Leinon yrityksen perustamasta Billebeino Padelista. Columbus Blue Jackets -joukkuetta seuraavan twitter-tilin mukaan osa pelaajista treenasi golfin lisäksi maanantaina myös padelia. Videolla esiteltiin myös Helsingin nähtävyyksiä.

Sosiaalisen median päivitysten perusteella joukkue vieraili muun muassa Jätkäsaaren futishallissa, jossa oli paikalla myös Jari Litmanen.

Columbus Blue Jackets pelaa Tampereen Nokia Areenalla Colorado Avalanchesia vastaan perjantaina ja lauantaina.