Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keikka-arvio | Ti-Ti Nalle on satumaailman rokkitähti

Pitkän linjan lasten suosikkihahmon uusin show rakentuu kiinnostavan musiikin ja liikuntaleikkien varaan.

Nopea silmäys Tampere-talossa osoittaa nopeasti, että Ti-Ti Nalle on aito satumaailman rokkitähti. Moni muusikko saattaisi olla erittäin kateellinen siitä vastaanotosta, millaisen Riitta Korpelan luoma hahmomaailma saa aikaan perheen pienimpien keskuudessa. Meno ja meininki ovat jo kohdallaan noin puoli tuntia ennen kuin lasten suosikki on edes noussut lavalle.

Nallen tuorein konsepti on Hirsimetsän juhlat, joka laittaa nalleperheen kiertämään Suomea loppuvuoden ajan useammalla paikkakunnalla.

Konsepti on varsin samaa tuttua sapluunaa johon Korpelan nalle on aiemminkin nojannut: show on yhdistelmä leikinomaista liikuntaa, monipuoliseksi rakennettuja lauluja sekä tietenkin opetuksia siitä, miten kannattaa syödä aamupuuro mukisematta tai pestä hampaansa – muuten hammaspeikko yllättää, ja sehän ei todellakaan ole kiva juttu se.

Konsepti kannustaa myös reippauteen. Juhlathan tarkoittavat sitä, että ne eivät synny järjestämättä. Hirsimetsän juhlissakin toiminta on täydessä käynnissä jo heti kättelyssä: Isoisänalle juoksee yöpuvussaan, Ti-Ri Vauva painelee suuntaan jos toiseenkin iso tutti suussaan ja yöpuku kainalossaan pitkin poikin taloa, Trioli tekee puolestaan kärrynpyöriä. Ainoa haastava tapaus on kuitenkin Ti-Ti Nalle, jota ei tahdo saada nukkumasta niin millään. Juonirakennelman voi aikuinen tulkita joko nyky-yhteiskunnan hienovaraiseksi kritiikiksi tai kannustukseksi siihen suuntaan, että ilman omaa ahkeruutta asioita harvemmin tapahtuu: kenties tarina sisältää molempia.

Aikuisen näkökulmasta Hirsimetsän juhlat jää tarinan puolesta ohueksi, mutta ei sen väliä. Olennaista on se, että lapset nousevat penkistä, liikkuvat ja tarkkailevat lavan tapahtumia innostuneina. Esitys on kohtuullisen mittainen, hieman yli tunti. Sinä aikana lavalla nähdään paitsi tuttuja nalleja, myös vierailijoita, värikkäitä asuja ja näyttäviäkin koreografioita. Kyse on mukavasta matalan kynnyksen viihteestä, joka leikin ja laulun varjolla opettaa ihmisen elämän perusasioita. Ja hammaspesuhan on niitä juttuja, joita aikuisenkaan ei sovi unohtaa.

Riitta Korpelaa pitää kiittää sisukkuudesta ja hyvästä työmoraalista. Tampere-talon lavalle Korpela saapui toinen käsi kantositeessä, mutta energiaa täynnä. Ja kun toinen käsi kuitenkin toimii ja jalat liikkuvat, niin ei muuta kuin esiintymään. Tämäkin on hyvä, kannustava esimerkki meille kaikille.

Ti-Ti Nalle: Hirsimetsän juhlat. Tampere-talo, Sorsapuistosali 29.10.