Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kyselytutkimus: Ratikan suosio kasvanut Tampereella, vain 5 prosenttia suhtautuu kielteisesti – "Tulokset yllättivät silti positiivisesti"

Tampereen ratikan suosio on kasvanut selvästi siitä, kun ratikkaliikenne Tampereella alkoi syksyllä 2021, kertoo tuore kyselytutkimus.

Tampereen Raitiotie Oy selvittää vuosittain Tampereen asukkaiden mielipiteitä ja suhtautumista raitiotiehen Tampereen Ratikan kuluttajatutkimuksella.

Jo kuudennen kerran toteutetun tutkimuksen mukaan tällä hetkellä myönteisesti Ratikkaan suhtautuvia on peräti 87 prosenttia. Määrä on kasvanut jopa 6 prosenttiyksikköä viime vuoden syksystä.

Tampereen ratikan kuluttajatutkimusta on tehty vuosittain rakennustöiden aloittamisesta, vuodesta 2017 lähtien. Tutkimuksen toteuttaa IROResearch Oy.

Ensimmäisen tutkimuksen mukaan 56 prosenttia vastaajista suhtautui ratikkaan erittäin tai jonkin verran myönteisesti. Edellisen kerran kuluttajatutkimus toteutettiin syksyllä 2021, jolloin kyseinen luku oli 81 prosenttia.

Tuoreen, lokakuussa tehdyn, tutkimuksen mukaan joko erittäin myönteisesti tai jonkin verran myönteisesti Tampereen ratikkaan suhtautuvia on tällä hetkellä yhteensä peräti 87 prosenttia vastaajista. Erittäin myönteisesti Tampereen Ratikkaan suhtautuvien osuus on noussut 5 prosenttiyksikköä viime vuoden tutkimukseen verrattuna – heitä on nyt 62 prosenttia vastaajista.

Vastaajista yhteensä vain 5 prosenttia suhtautuu Ratikkaan kielteisesti, mikä on 3 prosenttiyksikköä viime vuotta vähemmän. Vuonna 2017 heitä oli 23 prosenttia vastaajista.

– Kasvussa olevat ratikan matkustajamäärät ja asiakastyytyväisyyskyselyn kiitettävät tulokset ovat antaneet uskoa siihen, että tämänkin tutkimuksen tulokset olisivat mukavaa luettavaa. Tulokset yllättivät silti positiivisesti. Olemme erittäin iloisia siitä, että tamperelaiset kokevat Ratikan vastaavan odotuksia ja tarpeita. Kaupunkilaiset kokevat, että Ratikka helpottaa niin omaa kuin muiden perheenjäsenten ja läheisten liikkumista, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö iloitsee tiedotteessa.

IROResearch Oy toteutti Tampereen ratikan kuluttajatutkimuksen lokakuussa 2022 Tampereen Raitiotie Oy:n toimeksiannosta. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Tampereen asukkaiden mielipiteitä ja suhtautumista Tampereen ratikkaan. Kohderyhmä on 15-75-vuotiaat Tampereen asukkaat. Tutkimuksen otoskoko oli 500 vastaajaa.