Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin kaupungit säästävät sähköä: nyt listansa esitteli Nokia – Tämä on uimahallissa vieläkin suurempi energiasyöppö kuin lämmivesiallas

Nokian kaupunki suunnittelee sähkönsäästötoimenpiteitä tulevalle talvelle. Nokian kaupunginhallitus käsittelee kaupunginjohtajan esitystä sähkönsäästötoimenpiteistä maanantaina.

Listalla on viisi toimenpidettä. Ensimmäisenä ovat uimahallin määräaikaiset säästötoimet. Nokian kaupunki aikoo ottaa marraskuun alussa kylmävesialtaan pois käytöstä ja rajoittaa saunojen käyttöä. Uimahallissa on tällä hetkellä kaksi saunaa pukuhuonetta kohden. Käyttöä rajoitetaan niin, että käytössä on vain yksi sauna molemmilla puolilla. Allastilan lämpötilaa säädetään 27-asteeseen, jolloin se on asteen lämpimämpi kuin kuntoaltaan lämpötila.

– Uimahallin kylmäallas on yksittäisenä kohteena suuri energiankuluttaja ja sen poistaminen käytöstä on energiansäästötoimenpiteenä perusteltua, kaupunginjohtajan esityksessä todetaan.

Uimahallin säästötoimet ovat määräaikaisia ja niiden suunnitellaan kestävän maaliskuun 2023 loppuun.

Toisena säästötoimenpiteenä Nokian kaupunki aikoo lyhentää katuvalaistuksen päälläoloaikaa koko kaupungin alueella. Lyhennusaika on puolesta tunnista tuntiin aamulla ja iltapäivällä. Myös kaikkien ulkokenttien ja valaistujen ulkoilureittien valaistusaikaa vähennetään 1–2 tuntia vuorokaudessa.

Nokian kaupungin selvitysten mukaan kiinteistöjen lämpötilat ovat pääosin jo hyvällä tasolla. Säätövaraa on yksittäisissä rakennuksissa ja niissä kiinteistöissä, joissa on vielä mahdollista, sisälämpötila lasketaan 20 asteeseen.

Lisäksi kaupunginhallitukselle esitetään, että jouluvaloja ei tänä vuonna asenneta.