Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelainen teollisuusvaakoja toimittava yritys suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin

Tamtron Group Oyj suunnittelee listautumisantia ja listautumista Helsingin pörssiin. Tamperelainen Tamtron on teollisten vaakojen ja punnitustiedon toimittaja. Yhtiön punnitusratkaisuja ovat esimerkiksi liikkuvan ja raskaan kaluston vaa’at, niihin liittyvät punnitustieto-ohjelmistot sekä vaakojen elinkaaripalvelut.

Tamtron pyrkii keräämään noin 10 miljoonan euron bruttovarat tarjoamalla merkittäväksi yhtiön uusia osakkeita. Ensto Invest Oy ja yhtiön hallituksen jäsen Hannu Kytölä ovat antaneet listautumisantiin liittyen merkintäsitoumuksia yhteensä noin 6,65 miljoonalla eurolla, mikä edustaa noin 66,80 prosenttia listautumisannissa tarjottavista osakkeista.

Suunnitellun listautumisannin ja listautumisen tavoitteena on muun muassa mahdollistaa Tamtronin strategian mukainen kasvu ja toiminnan laajeneminen. Tamtronin tavoitteena on yli kolminkertaistaa liikevaihto vuoden 2027 loppuun mennessä vuoden 2021 liikevaihtoon verrattuna.

Tamtronin pääkonttori sijaitsee Tampereella, missä tehdään myös pääosa tuotteiden kokoonpanosta ja testauksesta. Lisäksi Tamtronilla on tytäryhtiöt kahdeksassa Euroopan maassa.

Tamtronin liikevaihto oli 29,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,2 miljoonaa euroa 31.12.2021 päättyneellä tilikaudella. Yhtiö työllisti kesäkuun 2022 lopussa 184 henkilöä.